Компанија Крушик представила програм стипендија и могућности за развој каријере

Компанија „Крушик“ АД из Ваљева заинтересована je за унапређење и интензивирање сарадње с Машинским факултетом у Београду, посебно у домену образовања, кроз стипендирање студената, али и на реализацији различитих развојних пројеката, истакнуто је на презентацији ове компаније, која је одржана у четвртак, 02. марта, у Свечаној сали факултета. Том приликом, представници менаџмента Крушика су студентима представили и могућности за развој каријере и напредовање у областима од интереса за одбрамбену индустрију.

„У визији наше одбрамбене индустрије, Крушик је препознат као кључна фабрика која ће поред класичног минског и артиљеријско-ракетног програма, по којима је познат у светским оквирима, производити нова савремена вођена ракетна средства различитих типова. У том смислу улога Машинског факултета је веома важна, јер су нам потребни стручни и високообразовани кадрови – машински инжењери различитих специјалности у области производног машинства и система наоружања. Да бисмо обезбедили потребан кадар креирали смо програм стипендија намењен студентима техничких факулета, како бисмо охрабрили младе да своју професионалну каријеру граде у нашој компанији“, поручила је Јованка Андрић, вршилац дужности генералног директора.

Представљајући програм стипендија, Сања Ерац Ђурђевић, секретар друштва Холдинг корпорације „Крушик“ је подсетила да је раније склопљеним уговором о пословно-техничкој сарадњи са Машинским факултетом предвиђена сарадња у домену образовања, кроз стипендирање и ангажовање студената на одређеним пројектима.

„Стипендирање траје у временском периоду од 6 до 48 месеци, а износ стипендија се креће у распону од 25 до 60 хиљада динара, што зависи од године и постигнутог успеха на студијама. На овај начин желимо  да пружимо подршку студентима са истакнутим академским резултатима и намером за даље усвршавање“, истакла је госпођа Ђурђевић.

Стипендисте после дипломирања очекује инжењерски изазован и одговоран посао, али и низ погодности у виду стимулација за постигнуте резултате, могућности за даље усавршавање према личним афинитетима, па и подршке у решавању стамбеног питања, којима компанија жели да охрабри младе, стручне људе да професионалну каријеру граде у Крушику.

„Амбиција Крушика у наредних пет година јесте освајање развоја паметног минског и артиљеријско-ракетног програма. Прва фаза подразумева развој опреме за вођење, а у каснијој фази и комплетну производњу вођених пројектила. Зато су нам потребни инжењери, који ће радити на изради решења за вођене пројектиле“, истакао је председник Надзорног одбора холдинг корпорације Крушик, пуковник Вељко Петровић. 

С друге стране, у сектору одбрамбене индустрије прошле године је закључен велики број нових уговора у вредности од око 885 милиона долара. Од тога је само Крушик склопио нових уговора у вредности већој од 300 милиона долара. То значи да ће у наредне две године капацитети ове компаније бити максимално ангажовани. У том смислу, како је истакнуто, Машински факултет треба да буде базичан.

„Менаџмент Крушика ће у наредном пероду интензиварти комуникацију са Машинским факултетом. Има много простора и потенцијала за унапређење сарадње. Веома смо заинтересовани да са стручњацима Машинског факулета радимо и на реализацији заједничких пројеката. Крушик ће врло брзо понудити десетак пројеката. Идеја је да те пројекте воде професори Машинског факлтета, који би подстакли студенте да кроз семинарске и стручне радове обрађују теме од интереса за нашу компанију“, навео је, између осталог, пуковник Петровић.

Извршни директор за технолошко-техничке послове и производњу Снежана Миловановић представила је организационе јединице компаније, с посебним освртом на сектор за развој, сектор за пројектовање и конструисање и сектор за производњу, где се примењују различите производне технологије. Говорећи о производном програму Крушика, госпођа Миловановић је представила део стандардног минобацачког и ракетног програма, а затим се осврнула и на унапређења тог програма на којем стручњаци Крушика раде у складу са светским трендовима.

Студенте је поздравио и Синиша Видаковић, мастер инжењер машинства и водећи конструктор бојевих средстава, који је младим колегама пренео своја позитивна искуства, посебно када је реч о могућностима које се младим инжењерима нуде на плану даљег развоја и усавршавања.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.