Посета студената Термотехнике компанији „HERZ Armaturen d.o.o.“

Студенти Машинског факултета који слушају изборни предмет Системи централног грејања, посетили су у четвртак, 19. јануара,. школски центар за обуку пројектаната и инсталатера термотехничких инсталација компаније „HERZ Armaturen d.o.o.“ у Новој Пазови. Посету је организовала в. проф. др Тамара Бајц у сарадњи са г. Синишом Ђурђићем, дипл. инж. маш., инжењером продаје и техничке подршке компаније „HERZ Armaturen d.o.o.“

Током стручне посете, за студенте је организовано предавање на којем су представљени најновији производи компаније „HERZ Armaturen d.o.o.“, као и савремена техничка решења у области пројектовања система централног грејања. Кроз низ практичних примера, приказани су и проблеми који могу да се јаве током и после извођења пројектованих термотехничких инсталација, као и начин на који је могуће решити такве проблеме.

Млади академци су, такође, имали прилику да погледају велики број различитих типова вентила и пратеће арматуре, као и више различитих показних инсталација грејања и да се упознају са њиховим радом. Поред тога, имали су прилику да се упознају и са могућностима коришћења софтверског пакета  „HERZ PRO Plan 5“ приликом пројектовања система подног, зидног и плафонског грејања.

Катедра за Термотехнику има дугогодишњу, успешну сарадњу са компанијом „HERZ Armaturen d.o.o.“, а током посете договорен је наставак и проширење сарадње кроз будућа предавања, могућност обављања стручне праксе М-ТТА и израде Мастер рада у сарадњи са компанијом.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.