Организација производње у компанији Robert Bosch

Студенти треће године основних академских студија на Машинском факултету у Београду, који слушају изборни предмет Организација производње 1, недавно су, у пратњи асистента Мартине Перишић и студента докторских студија Немање Јанева, посетили производни погон Фабрике аутомобилских компоненти компаније Robert Bosch д.о.о. у  Шимановцима.

Студентима је добродошлицу пожелела Нађа Дражовић, из Сектора за људске ресурсе, која је представила портфолио компаније праћен интересантним квизом знања.  Младим академцима су се обратиле и Соња Вукашиновић, из сектора планирања производње и Теодора Перовић, из Сектора набавке, иначе, дипломци Модула за индустријско инжењерство на Машинском факултету у Београду. Оне су говориле о свакодневним радним задужењима индустријских инжењера, а затим су се осврнуле и на могућности започињања каријере  у овој компанији, која у погону у Шимановцима запошљава више од 2500 људи.

Током посете студенти су имали прилику да сагледају значај предмета који се изучавају на  Катедри за индустријско инжењерство, а на првом месту примену савремених метода и техника индустријског инжењерства у комплексном производном систему. Домаћини су им посебно представили примену Lean Six Sigma методологије, о чему се учи у оквиру предмета Унапређење квалитета пословних процеса – Lean 6 Sigma.

После предавања, студенти су обишли и производни погон фабрике у пртањи тренера, који су нагласак ставили управно на примењене  Lean и 6 Sigma алате у производњи, као и на друге методе унапређења производних процеса и ефикасног организовања запослених.

Посету су организовале Нађа Дражовић, специјалиста за односе са универзитетима и проф. др Весна Спасојевић Бркић, шеф Катедре за индустријско инжењерство и наставник на предмету Организација производње 1.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.