Формула студент тим „Друмска Стрела“ и компанија Бросе потписали уговор о сарадњи

Платинум спонзор првог српског Формула студент тима „Друмскa Стрелa“ у такмичарској сезони 2022/23  биће глобална компанија Бросе. То је потврђено Уговором о сарадњи који су у четвртак, 14. децембра, на Машинском факултету у Београду потписали генерални директор компаније Бросе, господин Роман Стракош и председник Удружења – Студентска техничка такмичења (СТТ) Богдан Чарапић, који обавља и дужност координатора Студентског центра изврсности.

Потписивању уговора у Свечаној сали факултета присуствовали су декан Машинског факултета, проф. др Владимир Поповић, продекан за наставу, проф. др Марко Милош, продекан за научно-истраживачку делатност, проф. др Драгослава Стојиљковић, директор Сектора за људске ресурсе у компанији Бросе, господин Анди Шмит, маркетинг координатор у тој компанији, господин Игор Зеленовић, вођа тима „Друмска стрела“ Бошко Бајић, као и бројни представници тима.

У свечаној и пријатељској атмосфери, пристуни су изразили задовољство досадашњом, као и будућом сарадњом с компанијом Бросе која је, како је истканутно, препознала значај пројекта „Друмска стрела“ и одлучила да формализовањем сарадње пружи подршку талентованим и амбициозним студентима који ће у наредној сезони радити на пројектовању и изради, другог по реду, електричног тркачког возила.

Пре церемоније потписивања Уговора о сарадњи, присутне је поздравио и пожелео им добродошлицу проф. Владимир Поповић, који је том приликом подсетио да Машински факултет успешно сарађује с компанијом Бросе још од 2020. године, када је та компанија и званично започела пословање у нашој земљи.

„Раније потписаним Уговором о пословно-техничкој сарадњи створен је оквир за сарадњу кроз различите видове обука и наставе, као и за активну професионалну сарадњу и размену знања, а сада се та сарадња поновп наставља кроз подршку једном од највећих брендова Машинског факултета – тиму „Друмска Стрела“, нагласио је проф. Поповић.

Господин Роман Стракош се захвалио на досадашњој срадњи партнерима с Машинског факултета и члановима тима „Друмска стрела“ и изразио задовољство што ће компанија Бросе и у наредној сезони имати прилику да заједно с њима ради на стратешким циљевима.

Пристуне је поздравио и Богдан Чарапић који је истакао значај ове сарадње за „Друмску стрелу“ и Удружење – Студентска техничка такмичења. „ За тим и удружење је веома важно да негују постојећу сарадњу и партнерства јер су они велика подршка раду садашње, као и будућих генерација „Друмске стреле“.

 

Нови вођа тима Бошко Бајић се такође захвалио компанији Бросе на указаном поверењу и додао да ће члановии тима дати све од себе да то и оправдају.

Компанија Бросе, која је у породичном власништву, четврти је по величини произвођач ауто-делова у свету и бави се развојем и производњом мехатроничких система за аутомобилска врата и седишта, као и електричних мотора и електронике. Сваки други нови аутомобил на свету опремљен је са најмање једним Бросе производом. Послује на 65 локација у 25 земаља и има више од 30.000 радника.

Изградња развојног и производног центра компаније Бросе у Панчеву почела је у марту 2020. године, а већ у јулу 2021. године пуштена је у рад прва производна линија за електричне моторе вентилатора за аутомобилске хладњаке и електронику.  План је да се до 2025. године запосли укупно око 1100 људи.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.