Компанији Зиђин Мајнинг Србија потребни машински инжењери

Представници компаније Зиђин Мајнинг Србија (Serbia Zijin Mining), која послује у саставу кинеске Зиђин Мајнинг Групе ( Zijin Mining Group), недавно су посетили  Машински факултет у Београду, где су представили своје досадашње активности, развојне планове за наредни периоди, као и могућности које се на професионалном плану нуде будућим инжењерима машинства.

Компанија Зиђин Мајнинг Србија је млада компанија. Бави се рударском делатношћу и носилац је пројекта изградње рудника бакра и злата „Чукару Пеки“ код Бора. Рудник је званично отворен у октобру прошле године и све досадашње активности компаније биле су усмерене на изградњу рударских објеката и извођење рударских радова у горњој зони лежишта. Сада су у процесу даљег развоја организационих јединица и изградње новог рудника у доњој зони лежишта, који ће бити знатно већег капацитета.

„Наша компанија обавља послове подземне експлоатације руде, а бави се и прерадом минералних сировина (флотација). Већина служби је и даље у фази развоја. Тренутно радимо на додатној изградњи и ширењу погона за послове машинског одражвања у оквиру самог рудника, као и погона за флотацију. Због тога имамо потребу за новим младим стручним кадровима, међу којима су и машински инжењери производног усмерења, као и смера за механизацију и транспортно инжењерство“, рекао је Предраг Филиповић, заменик менаџера у Служби за људске ресурсе у тој компанији.

Компанија тренутно броји више од хиљаду запослених, од којих су 900 држављани Републике Србије. „Још увек је незахвално говорити о будућим пројекцијама, али с обзиром на зацртане развојне планове очекујемо да ћемо у наредних 3 до 5 година, практично до почетка експлоатације доње зоне, имати више од 2500 запослених“, истакао је наш саговорник.

Напомињући да се компанија труди да свима обезбеди најбоље могуће услове за рад, Филиповић је навео да је просечна плата запослених око 110000 динара. Поред тога, стално запослени  имају и добровољно здравствено осигурање. Компанија организује и програм стручног оспособљавања за младе кадрове без искуства, као и програме стручне праксе за студенте техничких факултета у Србији.

„Веома нам је важно да охрабримо младе, стручне људе, будуће инжењере да своју професионалну каријеру могу да граде у нашој компанији. То је у осталом и основни циљ наше посете Машинском факултету“, закључио је Предраг Филиповић.

Посета представника компаније Зиђин Мајнинг Србија организована је само месец и по дана после посете заменика генералног директора ове компаније, господин Јeна Мингхуиа, који је с руководством Машинског факултета разговарао о будућим видовима сарадње, као и могућностима за усавршавање и запослење студената завршних година у тој компанији.

(Извор: Машински факултет)

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.