Грундфос Србија: Прилика за стицање нових знања и професионални развој

Представници компаније „Грундфос Србија“, која послује у саставу данске „Грундфос групе“, једног од водећих произвођача пумпи у свету, одржали су на Машинском факултету у Београду презентацију на којој су студентима представили организациону структуру, производне капацитете и развојне планове који су усмерени на развој технологија које доприносе енергетској ефикасности и одрживом развоју.

Будући инжењери имали су прилику да се упознају с пословањем Грундфосове фабрике у Инђији, њеном производњом и услугама које пружа у Србији, као и могућностима за обављање стручне праксе и наставак професионалне каријере у тој компанији, која у нашој земљи послује од 2010. године.

Компанија „Грундфос“ је светски лидер у производњи пумпи, а сврха компаније огледа се у креирању иновативних решења код проблема везаних за употребу воде, климатских промена, као и у константном раду на побољшању квалитета живота људи“, рекао је директор „Грудфос Србија“, господин Вељко Тодоровић.

Он је студенте упознао с историјатом и развојем компаније чија годишња производња износи више од 16 милиона пумпних јединица ( циркулационих, потопних и центрифугалних пумпи). Поред тога, Грундфос производи и електричне моторе за пумпе, као и електричне моторе за одвојену трговину и развија и продаје електронику за управљање пумпама и другим системима.

Иновације, одрживост и изврсност неке су од основних вредности Грундфос-ове производње и целокупног пословања. „ Одрживост је у срцу компаније. Производи које развијамо, дизајнирамо и продајемо, као и простор у коме радимо су направљени по највишим стандардима енергетске ефикасности“, истакао је Тодоровић.

Грундфос у Србији послује кроз три пословне јединице: фабрику Инђији, где је недавно отворена нова производна хала, ИТ центар и продајну канцеларију у Београду. Фабрика у Инђији има 40 производних линија и више од 850 запослених. Годишње произведе више од 4 милиона пумпних јединица и представља трећи по величини производни погон Грундфос -а у свету.

Фабрика такође производи и друге производе који се уграђују у крајње производе или испоручују другим „Грундфос“ фабрикама или сервисима као резервни део. У одељењима напредних производних технологија, дигитализације, директне и индиректне набавке, квалитета, ОЕМ дивизије, безбедности на раду и заштитне животне средине, ангажовано је око 60 стручњака који раде директно за „Грундфос групу“.

„Кроз праксу у нашој компанији студенти имају прилику да знања стечена током студија на најбољи начин надограде и примене у реалном радном окружењу“, истакао је господин Тодоровић. Говорећи о важности унапређења сарадње привреде и високог образовања, он је рекао да је   сарадња са високошколским установама од круцијалног значаја за одржавање производних и других процеса унутар компаније, не само у Србији, него у погонима широм света.

Владимир Лукић, некадашњи студент Машинског факулета у Београду на Модулу за производно машинство, а сада APU менаџер у овој компанији говорио је о производним процесима и технологијама које се примењују,  а Теодор Богдановић, студент треће године Машинског факултета у Београду, који је од јула ове године на пракси у Грундфосу, поделио је своја позитивна искуства о раду у компанији која, како је навео, има атрактивно радно окружење, подстиче учење и стицање нових знања и нуди потенцијал за напредовање и развој каријере.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.