Машински факултет и компанија SR Technics Services нови стратешки партнери

Машински факултет Универзитета у Београду и компанија SR Technics Services, ћерка фирма швајцарске компаније SR Technics која се бави ремонтом путничких авиона, мотора и авионских компонената,  потписали су Стратешки споразум о сарадњи у области унапређења високог образовања и развоја науке, иновација и технологије.

Споразум су потписали декан Машинског факултета, проф. др Владимир Поповић и генерална директорка компаније SR Technics Services, госпођа Милена Гајовић Шреста, а потписивању су присуствовали и продекан за наставу, проф. др Марко Милош и продекан за финансије, проф. др Александар Грбовић.

SR Technics је једна од водећих светских компанија за одржавање, поправку и ремонт путничких авиона, мотора и авионских компонената и сарађује са више од 500 авио компанија, укључујући велике и low-cost авио превознике, авио-лизинг компаније и произвођаче оригиналне авио опреме. Као једна од водећих компанија за пружање услуга овог типа, SR Technics сарађује са највећим глобалним произвођачима авио летелица, као што су Ербас и Боинг.

Седиште компаније SR Technics је у Цириху у Швајцарској, а у оквиру ширења своје глобалне мреже, током 2015. године компанија је започела пословање на тржишту Србије под називом SR Technics Services, где се првенствено бави пружањем административних и финансијских услуга, као и услуга техничке подршке.

Потписивању Споразума о стратешкој сарадњи претходио је састанак руководства Машинског факултета и компаније SR Technics Services. Проф. Поповић је домаћинима представио организацију и структуру студија на Машинском факултету, који тренутно похађа око четири хиљаде студената на свим нивоима студија и у готово свим областима машинства, а посебно се осврнуо на студијски модул за ваздухопловство.

Изразивши задовољство будућим партнерством које ће, како је оцењено, подржати прве каријерне кораке будућих машинских инжењера, представници SR Technics-а су гостима представили развојне планове и услуге која та компанија пружа у Србији, као и програме студентске праксе уз могућност запослења.

Након потписивања споразума организован је и обилазак пословног простора компаније, а том приликом делегација Машинског факултета разговарала је и са члановима тима Engine Engineering Serbia у којем ради и 24 машинских инжењера, дипломаца Машинског факултета Универзитета у Београду.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.