Студенти Машинског факултета у посети  SIEMENS MOBILITY у Крагујевцу

Студенти треће године основних академских студија који слушају предмет „Животни циклус шинских возила“ на Катедри за шинска возила Машинског факултета у Београду и предмет „CAD/CAM системи“ на Катедри за производно машинство, недавно су посетили Компанију SIEMENS MOBILITY у Собовици код Крагујевца.

Студенте је примила и пожелела им добродошлицу финансијски директор компаније, госпођа Биљана Благојевић, а затим су обишли производне погоне фабрике SIEMENS MOBILITY, која се бави компоненталном производњом шинских возила, производну халу „AVENIO” и Инжењерски центар који ове године запошљава трећу генерацију стипендиста-мастер инжењера Катедре за шинска возила.

Представници SIEMENS MOBILITY упознали су студенте са производним програмом фабрике, капацитетима, а посебан акценат је стављен на производни погон у Лужницама, где се склапају трамваји AVENIO, прво комплетно шинског возило које ова фабрика у Србији производи за европско тржиште.

Млади академци су такође информисани да су у току радови на изградњи пословних просторија Инжењерског центра и да је у припреми производња „MIREO” програма, што је од великог значаја, не само  за развој ове комапније, него и  за интензивирање сарадње са Катедром за шинска возила Машинског факултета.

Током обиласка Инжењерског центра, студентима је кроз презентације представљена унутрашња организација, као и послови који се обављају у том центру, а добили су и информације о свим битним питањима која се односе на иновативне методе рада у производњи и процесима SIEMENS MOBILITY.

Представници SIEMENS MOBILITY обавестили су студенте да је у току и конкурс за стипендије, који траје до 30.09.2022. године.

„Стипендирање студената је  важан корак у процесу образовања и развоја кадрова у области железничког машинства“, рекао др Јован Танасковић, ванредни професор на Катедри за шинска возила, напомињући да компанија SIEMENS MOBILITY последњих година успешно реализује програм стипендирања са Машинским факултетом у Београду. С тим у вези, навео је да су студенти током посете имали прилику да упознају и три стипендисткиње,  студенткиње завршне године МАС на Катедри за шинска возила, које су тренутно на пракси и да са њима размене искуства и добију потребне информације о програму стипендирања и запошљавања након завршетка студија.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.