Унапређења у нова академска звања 

Свечаним уручењем решења о унапређењу у наставничка звања, Машински факултет је богатији за пет редовних професора, једанаест  ванредних професора и седам доценaта,  који су унапређења добили 2021. и 2022. године. На тај начин Машински факултет је наставио традицију неговања иновативног научног рада и високе стручности наставничког и истраживачког кадра.

У звање редовног професора унапређени су: др Гордана Бакић, др Иван Благојевић, др Владимир Буљак, др Милош Ђукић и  др Вера Павловић, а у звање ванредног професора: др Даворка Јандрлић, др Урош Милованчевић, др Никола Момчиловић, др Милица Петровић, др Михајло Поповић, др Неџад Рудоња, др Александра Сретеновић Добрић, др Славенко Стојадиновић, др Горан Ступар, др Ивана Тодић и др Душан Тодоровић. Звање доцента понели су: др Марко Китановић,  др Срђан Милић, др Ненад Милошевић,  др Маја Росић Витас, др Стефан Рудаковић, др Милош Седак и др Ивана Станковић.

„Ово је важан тренутак за сваког од вас, али и за Машински факултет у целини. У академској каријери не постоји важнији тренутак од унапређења у ново звање, јер је то најбоље признање и потврда успеха на професионалом плану“, истакао је проф. др Владимир Поповић, декан Машинског факултета, који је унапређенима уручио решења.

Честитајући колегама избор у нова звања, навео је да увек треба имати у виду чињеницу да је Машински факултет “свима нама дао много више, него што смо ми дали њему”.  „У том смислу, уверен сам да ћемо сви заједно наставити да се усавршавамо и напредујемо на доборобит наше школе“, закључио је проф. Поповић.

Свечаној промоцији у нова академска звања присуствовали су и продекан за наставу, проф. др Марко Милош, продекан за међународну сарадњу и докторске студије, проф. др Маја Тодоровић и продекан за акредитацију и организацију, проф. др Живана Јаковљевић, као и бројне колеге и пријатељи унапређених.

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.