Мајкрософт предавање: Брза израда функционалних прототипова – среда, 9. март у 13 часова

Машински факултет у Београду у сарадњи са Мајкрософт развојним центром у Србији организује предавање на тему „Брза израда функционалних прототипова“ које ће бити одржано у среду, 9. марта у Свечаној сали (211/II) са почетком у 13 часова. Предавач је Владимир Левков, машински инжењер у Mixed Reality тиму Мајкрософт развојног центра.

Коонцепт брзе израде прототипова се помиње протеклих 40-так година углавном у контексту израде естетског модела неког производа у размери директно од 3D CAD модела. Међутим, шта када  желимо да наш прототип поред естетике има и функцију? Управо о томе биће речи на предавању.

Господин Левков ће говорити о оптимизацији дизјана за време израде, разликама између интеративног и прорачунског приступа дизајну,   технологичности, робусности, као и концепту најмањег могућег производа.

Осврнуће се и на технологије брзе производње (адитивне – 3D  штампа) као и конвенционалније – субстрактивне), са фокусом на њихову практичну имплементацију, предности и мане сваке од њих, као и на методе спајања компонената произведених различитим методама (пошто скоро да не постоји производ који је произведен само једним технолошким процесом).

Заинтересовани студенти могу да се пријаве и региструју на https://aka.ms/registracija.

Развојни центар компаније Мајкросфот у Србији отоворен је 2005. године, као четврти по реду развојни центар ове компаније у свету и чини га више од 500 стручњака из области компјутерских наука и примењене математике.

У Мајкрософт развојном центру у Београду настају производи и иновације које се примењују на глобалном нивоу од стране милона корисника. Осим креирања софтверских решења, центар се бави и хардвером у оквиру Mixed Reality тима који ствара нове идеје и производе комбинацијом истраживања и инжењерства. Експертиза овог тима је машинско учење, рачунарска визија и дизајн хардвера.

Мајкрософт развојни центар у Србији организује и праксе три пута током године, а полазницима се додељују ментори који прате њихов рад. То је сјајна прилика за све младе људе који желе да оживе своје идеје радећи на врхунским технологија са изванредним стручњацима у различитим областима (софтверско инжењерство, машинско учење, дизајн дигиталних система с фокусом на Наменске рачунарске системе и FPGA дизајн, развој механичких прототипова).

Bookmark the permalink.

Comments are closed.