Компанија Bosch заинтересована за сарадњу с Машинским факултетом 

Машински факултет у Београду и компанија Bosch Србија исказали су обострану заинтересованост за сарадњу у домену обазовања, као и на реализацији техничко-технолошких пројеката.

Машински факултет је уторак угостио седмочлану делегацију компаније Bosch, коју је предводила генерална директорка Јованка Јовановић, а са гостима су разговарали декан Машинског факултета, проф. др Владимир Поповић и чланови деканског колегијума, проф. др Марко Милош, проф. др Драгослава Стојиљковић, проф. др Маја Тодоровић, проф. др Александар Грбовић и проф. др Живана Јаковљевић.

Представници Bosch-а  су представили организациону структуру и производне капацитете компаније, као и развојне планове у Србији у наредном периоду и исказали интересовање за унапређење сарадње са Машинским факултетом кроз различите пројектне активости и организовање стручне праксе за студенте,  којима се пружа и могућност запослења у тој компанији.

Проф. Поповић је рекао да је Машински факултет заинтересован за сарадњу, посебно у домену образовања инжењерског кадра. „Стручна пракса и стипендирање студената су пожељан облик сарадње у овом домену, јер се на тај начин обезбеђују услови за стицање практичних вештина и компетенција за рад у реалном радном окружењу“, истакао је декан Машинског факултета.

Проф др. Маја Тодоровић је гостима представила организацију и структуру студија на Машинском факултету на којем се тренутно школује око четири хиљаде студената на свим нивоима студија и у готово свим областима машинског инжењерства.

Након састанка организован је обилазак истраживачких капацитета Машинског факултета, а гости су имали прилику да посете Лабораторију ЦИАХ, лабораторијски простор Катедре за моторе, Лабораторију за термотехнику, као и Аеротунел Катдре за ваздухопловство.

Поред госпође Јовановић, у делегацији Bosch Групације били су и Joerg Kretzschmar директор Bosch-ове фабрике у Пећинцима,  Frank Deck, технички директор фабрике, Адам Драмски, менаџер техничког одељења, Лазар Младеновић, лидер Групе за развој мобилних апликација, Огњен Пејовић, руководилац – одељења за софтверско инжењерство и пословна решења и Јана Николић, тим лидер за employer branding, интерне комуникације и учење и развој.

Bosch Group је основана у Штутгарту, у Немачкој, 1886. године, као радионица за прецизну механику и електронику, а данас послује у четири сектора:  аутомобилска технологија, индустријска технологија, роба широке потрошње и енергетска и грађевинска технологија.

Компанија Босцх у Србији се бави производњом, као и истраживачко-развојним активностима у аутомобилској индустрији, прецизније производњом система, метлица и мотора брисача. Поред тога, бави се и дистрибуцијом широког асортимана Босцх производа: резервних делова и дијагностичке опреме за аутомобилску индустрију, електричних ручних алата, палета производа у делу термотехнике и сигурносних система, као и апарата за домаћинство. У Србији се, такође, обављају и услуге за Босцх Групу на глобалном нивоу у Центру компетенције за Automotive Aftermarket i ICT.

(Извор: Машински факултет)

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.