Mašinskom fakultetu nagrada „Čari čovekoljublja“

Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu dobitnik je nagrade „Čari čovekoljublja“ koju tradicionalno dodeljuje „Sabor čovekoljublja“ u organizaciji Crvenog krsta Čukarice i Gradske opštine Čukarica.

Nagrada „Čari čovekoljublja“ dodeljuje se  pojedincima i kolektivima koji su pokazali izuzetnu humanost i čovekoljublje, a priznanje Mašinskom fakultetu je dodeljeno za izradu više hiljada vizira koji su donirani kliničko bolničkim centrima, bolnicama, domovima zdravlja, fakultetima i humanitarnim organizacijama.

Na prigodnoj svečanosti, prodekanu za nastavu, prof. dr Ljubodragu Tanoviću, nagradu je uručila ministarska za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević. 

Pored Mašinskog fakulteta, nagradu su dobili i preduzeće Henkel Srbija D.O.O.,  Fudbalski klub“ Crvena zvezda“ i emisija „Ovo je Srbija“ Radio televizije Srbije. Pojedinačna priznanja za iskazano čovekoljublje u prethodnoj godini dodljena su  Nataši Dunjić i posthumno Dragiši Murganiću.

„Sabor čovekoljublja“ pre pet godina pokrenuli su Crveni krst Čukarice i opština Čukarica sa namerom da ostvare kontinuiranu humanu misiju kao most koji će povezati one koji mogu i žele da ppomognu sa ustanovama i pojedincima kojima je briga i podrška potrebna.

Na ovogodišljem saboru, učestvovalo je 30 ustanova socijalne zaštite, specijalnih škola i humanitarnih organizacija iz Srbije, Republike Srpske i Sjedinjenih Američkih Država, koje su građanima i privrednicima predstavile delatnosti kojima se bave, kao i kategorije korisnika o kojima brinu i potrebe koje imaju.

(Izvor: Mašinski fakultet)

 

podelite...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.