Машинском факултету награда „Чари човекољубља“

Машински факултет Универзитета у Београду добитник је награде „Чари човекољубља“ коју традиционално додељује „Сабор човекољубља“ у организацији Црвеног крста Чукарице и Градске општине Чукарица.

Награда „Чари човекољубља“ додељује се  појединцима и колективима који су показали изузетну хуманост и човекољубље, а признање Машинском факултету је додељено за израду више хиљада визира који су донирани клиничко болничким центрима, болницама, домовима здравља, факултетима и хуманитарним организацијама.

На пригодној свечаности, продекану за наставу, проф. др Љубодрагу Тановићу, награду је уручила министарска за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић. 

Поред Машинског факултета, награду су добили и предузеће Хенкел Србија Д.О.О.,  Фудбалски клуб“ Црвена звезда“ и емисија „Ово је Србија“ Радио телевизије Србије. Појединачна признања за исказано човекољубље у претходној години додљена су  Наташи Дуњић и постхумно Драгиши Мурганићу.

„Сабор човекољубља“ пре пет година покренули су Црвени крст Чукарице и општина Чукарица са намером да остваре континуирану хуману мисију као мост који ће повезати оне који могу и желе да ппомогну са установама и појединцима којима је брига и подршка потребна.

На овогодишљем сабору, учествовало је 30 установа социјалне заштите, специјалних школа и хуманитарних организација из Србије, Републике Српске и Сједињених Америчких Држава, које су грађанима и привредницима представиле делатности којима се баве, као и категорије корисника о којима брину и потребе које имају.

(Извор: Машински факултет)

 

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.