Студенти Машинског факултета у посети  SIEMENS MOBILITY у Крагујевцу

Студенти прве године мастер академских студија на Катедри за шинска возила Машинског факултета у Београду и њихове млађе колеге са треће године основних академских студија, који слушају предмет „Животни циклус шинских возила“, крајем августа су посетили SIEMENS MOBILITY у Собовици, недалеко од Крагујевца.

После срдачног дочека у управној згради компаније, млади академци су обишли производне погоне фабрике, која се бави производњом шинских возила, као и Инжењерски центар који је ове године запошљава другу генерацију стипендиста – мастер инжењера Катедре за шинска возила.

Представници SIEMENS MOBILITY инфромисали су студенте о поризводном програму фабрике и њеним капацитетима. Посебан акценат је стављен на производни погон у Лужницама, где се склапа трамвај AVENIO, прво комплетно шинско возило које ова фабрика у Србији производи за европско тржиште.

Током обиласка Инжењерског центра, руководиоци група су упознали младе колеге  с организацијом унутар центра и пословима које обављају. Том приликом они су студенте подсетили  да је   у току конкурс за стипендије, који траје до 30. септембра, што је оцењено као  важан корак у процесу образовања и развоја кадрова у области железничког машинства, као и за интензивирање сарадње са Машинским факултетом у Београду.

На крају посете, представници компаније су студенте угостили у модерно опремљеној кантитни, што је била још једна прилика за размену утисака и додатне информације о свим битним питањима која се односе на иновативне методе рада у производњи и процесима SIEMENS MOBILITY.

Посету је организовала и реализовала компанија SIEMENS MOBILITY.

(Извор: Катедра за шинска возила МФ)

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.