Сарадња компаније Hisense са Машинским и Електротехничким факултетом

Млади машинци и ЕТФ-овци имаће прилику да се усавршавају и запосле у Hisense светским развојним центрима.

У складу са стратешким опредељењем јачања развојних капацитета, компанија Hisense Gorenje Europe потписала је уговор о пословно-техничкој сарадњи са Електротехничким и Машинским факултетом Универзитета у Београду како би допринела развијању високообразованих младих кадрова. Поред Србије, сличан вид сарадње планиран је и са бројним еминентним универзитетима широм Европе.

Млади машинци и ЕТФ-овци ће пре свега учествовати у процесима лабораторијских и индустријских истраживања, у развоју производа и изради пријава за међународне и националне научне и едукативне пројекте, као и у изради заједничких студија и пројеката. Ова сарадња ће студентима, осим прилике за стручно усавршавање, пружити и могућност запошљавања у неким од развојних центара компаније Хисенсе широм света.

„Мисија и визија Електротехничког факултета је да својим студентима пружи врхунско образовање у области електротехнике и рачунарства, иновативним предузећима квалитетну кадровску потпору, а привреди подршку за напредак заснован на знању и иновацијама. У складу са нашом мисијом и визијом сарадња у области практичног усавршавања студената ЕТФ-а и заједничких истраживања и развоја са компанијама каква је Hisense Gorenje  је још један значајан корак и прилика ка испуњењу наших циљева“, изјавио је проф. Мило Томашевић, декан Електротехничког факултета у Београду.

Према тренутним пројектима и амбициозним плановима, Група Hisense  Europe у својим европским компанијама планира да ојача развојни тим талената у области електронике, електротехнике, машинства, физике, а студенти Машинског факултета Универзитета у Београду ће такође своју стручност усавршавати у реномираној светској компанији и учествовати у развоју производа сутрашњице.

Проф. др Радивоје Митровић, декан Машинског факултета Универзитета у Београду истакао је да је овај факултет веома посвећен осавремењавању наставе, иновирању и прилагођавању студијских програма потребама привреде и да настоји да студентима пружи прилику да развијају своје идеје кроз рад на различитим иновативним пројектима. „Зато нас веома радује што је компанија Hisense Gorenje Europe препознала Машински факултет као место где се школују врхунски инжењери, и што у Србију долазе, не само са производним погонима, него и са развојним центром, чиме се отвара простор за даљи развој креативног инжењерства и образовање инжењера који ће радити на развоју нових производа, технологија, метода испитивања и друго“, изјавио је проф. др Митровић.

Станка Пејановић, извршна потпредседница Hisense Gorenje Europe истакла је да је компанија Хисенсе позната по најсавременијој технологији и континуираном улагању у развој иновативних, технолошко напредних и глобално конкурентних производа. “Кључна тачка напретка глобалних компанија попут наше лежи у сарадњи са најугледнијим образовним институцијама широм света. Поносна сам што су на тој листи и наши Електротехнички и Машински факултет Универзитета у Београду, који школују најбоље кадрове које Србија данас има. Успостављање ове сарадње је права потврда стратегије развоја компаније Hisense у Европи, као и опредељености наших реномираних високошколских установа да сарадњом између привреде и науке омогуће развој заједничких иновативних програма и допринесу осмишљавању технолошких решења која ће унапредити животе читавих генерација”,  изјавила је Станка Пејановић.

Компанија Hisense , као глобални лидер у производњи кућних апарата који је посвећен развоју нових технологија у својим одељењима за истраживање и развој, њих укупно 10 широм света, запошљава око 7.000 инжењера чији је главни задатак управо развијање нових, иновативних и високо квалитетних конкурентних производа.

Средином ове године, Hisense је у Велењу у Словенији покренуо глобални развојно-истраживачки центар за кухињске апарате, чиме је локалном тиму поверен комплетан развој технологије и апарата без обзира на то да ли ће се они производити у Европи, Азији или Америци.

Бренд Горење ове године обележава 70 година пословања је у власништву Hisense  Europe од 2018. године. Своју прву фабрику у Србији компанија је отворила у Ваљеву пре 14 година, у њој запошљава близу 2.000 радника, а захваљујући новом власнику компанији Hisense , Горење Ваљево данас је центар производње расхладне технике за Европу.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.