Инмолд: Спој теорије и праксе на хуманом задатку

РТС је објавио опширну репортажу о солидарности и довитљивости људи спремних да помогну у изради заштитне опреме за лекаре који су у овом тренутку највише посвећени борби против корона вируса. Међу њима је и Горан Јанковић, власник и директор компаније Инмолд пласт, предузећа из Пожеге које већ девет година стипендира ученике и студенте по моделу дуалног образовања.

фото: YouTube

Зато није изненађење, што је господин Јанковић пројектни задатак за израду алата за серијску производњу носача визира поверио управо стипендистима и будућим машинским инжењерима. Међу академцима који у раде на овом важном задатку је и студент Машинског факултета у Београду Ненад Грујовић. Он каже да је рад на пројекту добра прилика да се испрати рад на факултету на којем је настава тренутно организована путем онлајн платформи.

Како наводи РТС, од компјутера до израде алата за серијску производњу носача визира Пожежанима је требало мање од 72 сата.Тиме је омоугћена производња 4.000 комада дневно, што ће убрзати и сам процес склапања визира широм Србије, али и у земљама региона одакле свакодневно стижу захтеви за носачима.

Према речима господина Јанковића, Србији је у овом тренутку потребно око 70.000 визира. „Инмолд ће у  наредних петнаестак дана радити у три смене како би се испоштовали ови захтеви. Донираћемо  100.000 носача и пет хиљада комплетираних визира, не само за потребе здравства у Србији, већ и у Босни и Херцегодини и Црној Гори“, поручио је он.

Репортажу можете погледати на сајту РТС-а.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.