Декански колегијум МФ честитао студентима 4. април – Дан студената

Данас је 4. април – Дан студената Универзитета у Београду. Тим поводом Декански колегијум, наставно и ненаставно особоље Машинског факултета, упутили су најискреније честитке будућим машинским инжењерима, уз поруку да им академска и стручна знања буду путоказ кроз професионалне и животне изазове.

Студенти Универзитета у Београду од 1954. године обележавају 4. април као Дан студената у знак сећања на велике демонстрације које су београдски студенти организовали давне 1936. године и у којима је 4. априла погинуо студент Правног факултета, Жарко Мариновић.

Уместо свечане академије, културних догађаја, журки и спортских активности, академци Машинског факултета, као и њихове колеге са Београдског универзитета ове године полажу најтежи животни испит. У условима када се цео свет суочава са последицама невидљивог непријатеља, будући инжењери су својим активизмом против ширења корона вируса, показали да су достојни наследници aкадемаца који су пре 84 године храбро устали против јачања фашизма у Немачкој.

Последице пандемије корона вируса битно су утицале на наставу, испитне рокове… Брзим деловањем надлежних државних институција, Универзитета у Београду и Деканског колегијума Машинског факултета створени су услови да се наставни програми на факултету неометано одвијају. Преласком на е-наставу и учење на даљину успостављен је континуитет наставе. И на том пољу, студенти су показали одговорност и спремност да уче и заједно са наставницима допринесу успешном завршетку школске године. О томе најбоље говоре запажања наставника да студенти редовније прате електронска, него редовна предавања.

(Извор: Машински факултет)

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.