Пројекат  за унапређење универзитетског образовања у Србији

У оквиру пројекта „Introduction of work integrated learning in university education in Serbia“,  чији је циљ унапређење  универзитетског образовања у Србији и његово прилагођавање потребама привреде,  на Машинском факултету у Београду одржана је радионица на којој су представљени досадашњи резултати тог пројекта.

Радионица је организована  да подстакне интересовање студената за потенцијално учешће у даљој имплементацији овог пројекта. Учеснике је поздравио је декан Машинског факултета, проф. др Радивоје Митровић, а присутнима су се обратили и декан Технолошко-металуршког факултета, проф. др Петар Ускоковић, као и представник ГИЗ-а, господин Томислав Кнежевић.

Пројекат „Introduction of work integrated learning in university education in Serbia“се реализује у оквиру ГИЗ-ов програма „Развојно парнерство са немачком привредом“, а у њему учествују  Машински и Технолошко-металуршки факултет Универзитета у Београду заједно са партнерима из немачке компаније MESSER Tehnogas AD која већ годинама послује у нашој земљи. Проф. др Ненад Зрнић, проректор Универзитета у Београду за међународну сарадњу  је у свом обраћању указао на значај овог и сличних пројеката за унапређење система високог школства у Републици Србији.

Професори Машинског факултета и ТМФ-а, који учествују у пројекту, разменили су искуства са колегама из компаније MESSER Tehnogas AD и дали препоруке за потенцијална побољшања у наредној, другој пројектној години. Др Александар Миливојевић, ванредни професор Машинског Факултета – Универзитета у Београду, говорио је о могућностима које пројекат пружа студентима, када је реч о њиховом даљем стручном усавршавању и развоју професионалне каријере.  О погодностима које учесницима пројекта пружа компанија  MESSER Tehnogas AD, говорио је представник те компаније, господин Немања Гостовић.  

(Извор: Машински факултет)

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.