Најуспешнији студенти и златни дипломци генерације 69

Поводом Дана Машинског факултета у уторак је приређен свечани пријем за најбоље студенте у школској 2018/2019. години. За постигнуте резултате на основним и мастер студијама и просечну оцену изнад 9, похвале и пригодне награде ове године добило је 210 студената.

Студент генерације је Радован Ђуровић, мастер инжењер машинства – системи наоружања, с просечном оценом 9.73. Најбољи студент на основним академским студијама је Милан Јанковић, с просеком 9.89, а на мастер академским студијама (модул за аутоматско управљање) Ђорђе Кашћелан с просечном оценом 9.90.

Награду „Професор Тодор Пантелић“ за најбољи мастер рад, коју додељује Фонд за развој теорије машина и механизама добио је Иван Миланковић, мастер инжењер машинства – прехрамбено инжењерство.  Посебне похвале упућене су Наталији Перишић, студенткињи прве године мастер студија,којој је недавно уручена награда „Студент генерације“ Универзитета у Београду за школску 2018/2019. годину.

Председник Савета Машинског факултета, проф. др Влада Гашић честитао је студентима на постигнутом успеху током студија. „То значи да сте веома одговорни студенти, јер студије машинства нису лаке“, рекао је, између осталог, председник Савета МФ. Он је студентима нижих година пожелео успешан наставак студија, а студентима мастер студија брзо запослење после дипломирања.

Честитке студентима  упутио је и декан Машинског факултета, проф. др Радивоје Митровић. „Знање које сте стекли током досадашњег школовања представља интелектуални капитал високе тржишне вредности. Потражња за инжењерима машинства је све већа и ваше време тек долази“, поручио је проф. Митровић.

Продекан за наставу МФ, проф. др Љубодраг Тановић поручио је награђеним студентима да су они нешто највредније што Машински факултет и Србија у овом тренутку имају. „Ви сте креатори будуће „индустрије знања“ и носиоци новог индустријског разоја наше земље“, рекао је проф. Тановић и студентима пожелеo успех у наставку школовања и професионалној каријери.

Свечаном уручењу награда најбољим студентима, претходио је пријем за уприличен за њихове старије колеге – инжењере који су дипломирали давне 1969. године. За већину, сусрет са Факултетом на којем су пре 50 година стасали као људи и као стручњаци, био је веома емотиван. Евоциране су успомене на време када су се на „Машицу“ одржавале чувене игранке, а препричаване су и анегдоте које су на најбољи начин дочарале један период у развоју Машинског факултета.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.