Девет година Модула за заваривање и заварене конструкције

Модул за заваривање и заварене конструкције Машинског факултета у Београду ове године обележава девет година успешног рада. Свечаност обележавања годишњице биће одржана у среду, 15. маја у Свечаној сали Машинског факултета (сала 211/2) са почетком у 10 часова.

Модул – Заваривање и заварене конструкције један је од најмлађих али најперспективнијих студијских програма на факултету. Основан 2006. године, на иницијативу професора Машинског факултета и уз велику подршку немачке компаније „Месер Техногас“, као одговор на реалне поребе привреде. Школовање првих инжењера у области технологије заваривања и испитивања заварених спојева, која се изучава на мастер студијама, почело је 2009. године, када су први студенти уписали овај смер.

Оправданост те иницијативе је врло брзо је потврђена у пракси. Већина студената који похађају овај студијски програм, после дипломирања лако нађе запослење, не само у домаћим него и у страним компанијама.

Модул за заваривање и заварене конструкције, иницирао је 2016. године оснивање међународно акредитованог  Центра за обуку особља у заваривању на Машинском факултету, у оквиру којег се реализује Курс за међународне инжењере заваривања. Велику помоћ у реализацији овог пројекта пружила је компанија „Месер Техногас“, иначе велики покровитељ Модула.

Програм обележања Дана Модула за заваривање можете погледати OВДЕ

Bookmark the permalink.

Comments are closed.