Девет година Модула за заваривање и заварене конструкције

Модул за заваривање и заварене конструкције Машинског факултета у Београду ове године обележава девет година успешног рада. Свечаност обележавања годишњице биће одржана у среду, 15. маја у Свечаној сали Машинског факултета (сала 211/2) са почетком у 10 часова.

Модул – Заваривање и заварене конструкције један је од најмлађих али најперспективнијих студијских програма на факултету. Основан 2006. године, на иницијативу професора Машинског факултета и уз велику подршку немачке компаније „Месер Техногас“, као одговор на реалне поребе привреде. Школовање првих инжењера у области технологије заваривања и испитивања заварених спојева, која се изучава на мастер студијама, почело је 2009. године, када су први студенти уписали овај смер.

Оправданост те иницијативе је врло брзо је потврђена у пракси. Већина студената који похађају овај студијски програм, после дипломирања лако нађе запослење, не само у домаћим него и у страним компанијама.

Модул за заваривање и заварене конструкције, иницирао је 2016. године оснивање међународно акредитованог  Центра за обуку особља у заваривању на Машинском факултету, у оквиру којег се реализује Курс за међународне инжењере заваривања. Велику помоћ у реализацији овог пројекта пружила је компанија „Месер Техногас“, иначе велики покровитељ Модула.

Програм обележања Дана Модула за заваривање можете погледати OВДЕ

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.