проф. др Радивоје Митровић: Стручњаци немачког Аеро Енџинса уверили се у стручност наших инжењера

Немачка компанија МТУ Аеро Енџинс је и пре званичне одлуке да инвестира у Србију, посећивала Машински факултет у Београду и уверила се у врхунска знања наших студената и инжењера, што потврђује да смо по стручности део високотехнолошког света, истакао је у разговору за Радио Београд 1, проф. др Радивоје Митровић, декан Машинског факултета.

Проф. Митровић је навео да су представници компаније „МТУ Аеро Енџинс“ у више наврата били на Машинском факултету и врло пажљиво проучавали студијске програме и њихов садржај.

„Они су имали прилику да се увере да смо окренути не само врхунским знањима која се стичу на факултету, него и практичним компетенцијама које наши студенти све више добијају током школовања, кроз одличне лабораторијске вежбе и све бољу праксу у различитим компанијама.“

Декан Машинског факултета је истакао да је то шанса да Машински факултет даље унапреди свој рад и оствари амбицију да буде  МИТ југоисточне Европе“.

Указујући на залагање Машинског факултета за троугао држава–привреда–академска заједница, односно наука, проф Митровић је поручио да само у том троуглу Србија може да оствари амбицију да буде део високотехнолошког света у производњи, а затим у ланцу снабдевања, и генерално у ланцу вредности.

АУДИО ЗАПИС ИЗЈАВЕ ПРОФ. МИТРОВИЋА:

 

***********************************

Погон МТУ Аеро Енџинса у Србији почиње да ради током 2022. године

Немачка компанија најавила је да ће погон за ремонт мотора у Србији почети да ради током 2022. године, преноси Танјуг.

Ново постројење у околини Београда ће бити стопроцентни огранак компаније МТУ. Компанија је саопштила да је МТУ са постојећим постројењима у могућности да обави 9 милиона сати ремонта годишње. Очекује се да постројење у Србији дода око 400.000 сати ремонта годишње.

МТУ истиче да постројење у Србији чини срж будућег чворишта авијације које ће указивати на потребу за дуалним образовањем и развојем високотехнолошких могућности авијације.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.