ЈICA експертски тим у посети Машинском факултету

Eкспертски тим Јапанске агенције за међународну сарадњу (ЈICA), боравио је крајем априла у вишедневној посети Србији, током које је посетио и Машински факултет у Београду. Гости из Јапана су том приликом обишли Центар за енергетску ефикасност, чије је оснивање и опремање помогла Влада Јапана.

О раду овог Центра, у чијем саставу је и Лабораторија за практичну обуку енергетских менаџера, говорила је доц. др Мирјана Стаменић. Чланови јапанске делегације истакли су да ће, већ у јуну, за када су најавили нову посету нашој земљи, бити размотрени потенцијални пројекти у области енергетске ефикасности на објектима Универзитета у Београду.

О потенцијалним пројектима у области енергетике, енергетске ефиканости, обновљивих извора енергије и заштите животне средине, које би у Србији финансирала Влада Јапана, било је речи и током одвојених разговора чланова ЈICA експертског тима са представницима ресорних министарства Републике Србије за рударство и енергетику, заштиту животне средине и просвету, науку и технолошки развој. На исту тему чланови јапанске делегације разговарали су и са представницима Електропривреде Србије, ТЕТО Панчево, ЈП ЕМС, компаније Беочиста енергија, ЈП ОДС и Удружења топлана Србије.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.