Шести конгрес студената технике: Енергетика и климатске промене

Савез студената Машинског факултета Универзитета у Београду у сарадњи са Савезом студената Рударско-геолошког факултета организује шести по реду Конгрес студената технике на тему „Енергетика и климатске промене“. Конгрес ће се одржати од 10. до 13. марта у Конгресном центру „Ратко Митровић“ на Златибору.

Савремени привредни развој неке земље у потпуности зависи од расположивих извора енергије, њихове искоришћености и примене у производњи и потрошњи. О свим актуелним темама из области енергетике, која се бави проучавањем и искоришћењем различитих извора енергије, климатским променама и све већим утицајем човека на њих, учеснике ће упознати, кроз низ предавања, професори Машинског, Рударско-геолошког, и Електротехничког факултета, као и остали професори Београдског и  других универзитета у Србији. Занимљива предавања имаће и представници водећих компанија у области енергетке.

Међу предавачима са су:  доц. др Емил Вег, проф. др Драгослава Стојиљковић, доц. др Душан Тодоровић и м.сц.ме Снежана Голоубовић са Машинског факултета у Београду,  проф. др Жељко Ђуришић са Електротехничког факултета у Београду, доц.др Дејан Радивојевић и др Весна Ристић Вакањац са Рударско-геолошког факултета у Београду, проф. др Владимир Ђурђевиж са Физичког факултета у Београду, као и Милош Петрашиновић и Михајло Петровић, студенти докторских студија на Машинском факултету у Београду.

Конгрес студената технике је основан на иницијативу студената техничких факултета који су увидели потребу за стицањем нових знања и усавршавањем у техничко-технолошкој области. На првом конгресу 2014. постављени су темељи и покренут је процес усавршавања младих и амбициозних студената чија ће знања у будућности бити од великог значаја за развој и унапређење привреде Републике Србије.

За пет година година постојања Конгрес студената технике је постао препознатљив студентски догађај у Србији. Његов значај препознао је и велики број компанија. Амбиције су да у наредним годинама конгрес  постане престижан едукативни скуп на којем ће студенти имати прилику да се упознају са новим достигнућима у техници. Иначе, прошлогодишњи конгрес окупио је више од 270 студената са Београдског и других универзитета у Србији и региону.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.