МИТЕФ 2018 – Машинство и информационе технологије форум , 12. и 13. децембар

Машинство и информационе технологије форум – МИТЕФ 2018 назив је дводневног скупа, који ће 12. и 13. децембра у Београду окупити домаће  и иностране стручњаке који се баве машинством и информационим технологијама у областима машинског учења, вештачке интелигенције, биг дата концепта, софтверског инжењерства, универзитетског образовања, интегрисаних менаџмент система, менаџмента системом квалитета, и друге угледне госте.

Производња и информационе технологије су све више интегрисани, што захтева интердисциплинарну сарадњу између ИТ стручњака и инжењера различитих струка. Резултујућа динамика ове сарадње треба да створи потенцијал за иновирање како производа, тако и процеса, Зато је циљ форума је да се кроз размену мишљења и искустава укаже на досадашње резултате и покрену нове иницијативе у тим областима, које ће довести до бољег повезивања производње и информационих технологија.

Први дан форума биће одржан, у среду 12. децембра, од 11.00 до 17.00 часова у Привредној комори Србије, Ресавска 13‐15, сала 1, а учеснике ће поздравити др Ненад Поповић, министар у Влади Србије задужен за иновације И технолошки развој, проф. др Владимир Поповић, државни секретар у Министарству просвете, науке И технолошког развоја и Михајло Весовић, потпредседник Привредне коморе Србије. Другог дана форума, 13. децембра, на Машинском факултету у Београду биће одржана конференција на тему примене информационих технологија у машинству. Свечано отварање заказано је за четвртак, 13. децембра у 10.00 часова у Амфитеатру ЦЕНТ.

Организатори скупа су редакција научног часописа Journal of Applied Engineerging Science ( YAES), који издаје Институт за истраживања и пројектовања у привреди, Иновациони центар Машинског факултета у Београду и Привредна комора Србије. BROSURA MITEF2018

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.