Студенти Катедре за шинска возила у стручној посети „Депоу Земун“

Студенти прве године мастер студија,  и друге и треће године основних академских студија Машинског факултета у Београду, у оквиру предмета Теорија вуче и Железнички системи, посетили су Депо у Земуну – Специјализовану радионицу за одржавање електромоторних возова и путничких вагона.

Студенте је поздравио господин Александар Ђорић, руководилац Депоа. После  упознавања са мерама заштите, безбедности и здравља на раду, студенти су обишли Депо, а о делатностима радионице и организацији процеса одржавања електромоторних возова и путничких вагона говорили су шефови сектора.

Стручне посете, као саставни део наставе на Машисном факултету, од великог су значаја за студенте који своја теоретска знања употпуњују практичним. Током обиласка Депоа студенти су имали прилику да се упознају са организацијом одржавања, као и проблемима и изазовима у том сегменту, који је од изузетне важности за обезбеђивање адекватне поузданости и распосложивости електро-моторних возова и путничких вагона који трче пругама српских железница.

Вишегодишња успешна сарадња између Катедре за шинска возила Машинског факултета у Београду и „Србија Воза“ а.д. („Депо Земун“) омогућава студентима основних и мастер академских студија да поред стручних посета реализацију стручне праксе и добију стручну помоћ и адекватне подлоге неопходне за израду завршних и мастер радова.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.