Нова унапређења у академска звања 2018

Свечаним уручењем решења о унапређењу у академска звања, Машински факултет је постао богатији за два редовна професора, једанаест ванредних професора и четири доцента. На тај начин настављена је вишедеценијска традиција факултета у којој су иновативни научни рад и стручност на првом месту.

У звање редовних професора унапређени су др Маја Тодоровић и др Владимир Поповић, а у звање ванредних професора др Саша Митић, др Горан Лазовић, др Ђорђе Чантрак, др Данило Петрашиновић, др Небојша Манић, др Драган Милковић, др Игор Бачкалов, др Сршан Рибар, др Иван Божић, др Ненад Миљић и др Зорана Јели. Звање доцента понели су др Радослав Радуловић, др Жарко Мишковић, др Тамара Бајц и  др Оливера Костић.

Избор у нова звања је најбоље признање и потврда вашег успеха на професионалном плану, рекао је декан Машинског факултета проф. др Радивоје Митровић и изразио очекивање да ће нова генерација професора и доцената значајно допринети даљем унапређењу образовног и научног рада на МФ. „О том квалитету најбоље говори податак да je Машински факултет у Београду, једини машински факултет у Србији који у овом уписном року има дуплирану квоту пријављених кандата, односно два кандидата на једно буџетско место. Зато је веома важно да у  време убрзаног технолошког развоја, где машинско инжењерство има истакнуто место, уложимо додатне напоре на његовој афирмацији, не да бисмо ми имали посла, него да би грађанима Србије било боље“, нагласио је, између осталог, проф. Митровић.

У име унапређених, скупу се обратила проф. др Маја Тодоровић која се захвалила  најближим сарадницима у настави  и научноистраживачком раду на колегијалности и подршци. „Заједнички рад је увек био примаран на Машинском факултету и надам се да ће тако бити и у будућности међу млађим колегама“, истакала је проф. Тодоровић пожелевши колегама успех и врхунске резултате у даљем раду.

Свечаном уручењу именовања у нова академска звања присуствовали су продекан за наставу, проф. др Љубодраг Тановић, продекан за НИД, проф. др Драгослава Стојиљковић, продекан за финансије, проф. др Цветко Црнојевић, председник Савета МФ, проф. Александар Јововић, као и друге колеге и сарадници.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.