“Друмска Стрела” представља седмо возило

Формула Студент тим “Друмска Стрела” представиће своје седмо возило у понедељак, 11. јуна у 18 часова, на Машинском факултету у Београду.

И ове године, ново возило карактеришу напреднија техничка решења у односу на његове претходнике, те се тим нада успесима на предстојећим такмичењима у Италији и Чешкој. Потпуно нов аеро пакет, оптимизована конструкција шасије, модернији концепт ослањања, као и бројне иновације на пољу електронике и сензорике само су нека од побољшања, која ће бити представљена на Друмској Стрели 2018.

“Велики рад и залагање је иза нас, и сигурна сам да ће се то препознати у овом возилу. Сваки подтим унео је бројне иновације у својим областима које ће нам омогућити боље перформансе на стази али и додатне поене за инжењерски дизајн. Поносна сам на цео тим и напредак који смо сви заједно остварили током ове сезоне, не само на возилу већ и у начину функционисања самог тима.” каже Миљана Стојановић, вођа тима за сезону 2018.Она је позвала све  студенте Машинског факултета који су заинтересовани за овај пројекат да дођу на представљање, како би на најбољи могући начин добили увид у то како изгледа бити део Друмске Стреле и шта значи чланство у овом тиму.

Тим студената, који ове године броји 48 чланова са неколико факултета Београдског универзитета, сваке сезоне израђује ново возило са којим одлази на најпрестижнија светска инжењерска такмичења широм Европе. Друмску Стрелу основали су студенти Машинског и Факултета организационих наука у новембру 2010. године и од тада пут овог тима обележили су бројни успеси на Формула Студент такмичењима.

На представљању ће се осим чланова тима, њихових породица и пријатеља, наћи и донори тима и представници државних институција. Присутни ће имати прилику да се боље упознају са пројектом, да од чланова тима чују и виде како изгледа пут настанка једне формуле, али наравно и привилегију да први виде Друмску Стрелу 2018.

(Извор: Машински факултет)

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.