Пријави се за за ARISE Europe Venture Program

Након сагледавања ситуације и потреба стартап екосистема на Балкану, у чему је учествовао и Кабинет министра за иновације и технолошки развој, EIT Digital је отворио позив за ARISE Europe Venture Program – такмичење у две фазе које подржава покретање високотехнолошких предузетничких подухвата.  Програм се одвија у оквиру EIT регионалне иновационе шеме, и реализује се у регионима источног и западног Балкана, а рок за пријаву за учешће у овом такмичењеу је  15. мај 2018. године у 23:59 часова.

Пријављивањем на овај позив, тимови имају шансу да покрену своје предузеће уз подршку врхунских експерата из мреже EIT Digital-a.

Тимови који су на самом почетку развоја производа, учешћем у овом програму обезбеђују:

До 15.000 евра (5.000 у првој и 10.000 у другој фази такмичења); Експертску подршку у развоју и финализацији MVP (minimum viable product) – производ са минимум караткеристика да задовољи најраније купце и обезбеди повратне информације за даљи развој; Дводневни тренинг предузетничких вештина; Шестонедељну фазу акцелерације вођену од стране иновационог партнера EIT Digital-а, ABC акцелератора: http://abc-accelerator.com/arise-europe-venture-program-2018/

Прогам је намењен:

Ентузијастичним предузетницима са развијеним прототипом или доказом о изводљивости концепта, који желе да развију MVP; Тимовима који још увек нису регистровали компанију као правно лице; Tимовима из Србије, Словеније, Црне Горе, Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске и Албаније (тимови из Бугарске, Румуније и Грчке такође могу учествовати кроз посебан позив); Подуватима у области дубоких иновација у следећим областима:

Дигитална индустрија (Digital Industry)

Дигитални градови (Digital Cities)

Дигитално благостање (Digital Wellbeing)

Дигитална инфраструктура (Digital Infrastructure)

Дигиталне финансије (Digital Finance)

Мултидисциплинарним тимовима који поседују технолошке и менаџерске вештине

Програм је базиран на уделу у капиталу: Од основаних компанија се очекује да уступе 7% власништва EIT Digital-u.

Пријаве се подносе искључиво путем дигиталног формулара на линку: https://www.f6s.com/ariseventureprogram-westbalkans/apply

Више информација о позиву пронађите на: https://www.eitdigital.eu/about-us/arise-europe/arise-venture-program/

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.