Машинијада 2018:  Добар старт београдског „Машинца“

Студенти Машинског факултета у Београду добро су стартовали првог дана Машинијаде у Сунчаном Брегу у Бугарској,  где су на такмичењу у знању из математике 1 и отпорности материјала заузели друго место. На овогодишњој 58. Машинијади учествују студенти машинских факултета из Београда, Новог Сада, Ниша, Краљева, Крагујевца, Косовске Митровице, Зенице, Мостара, Сарајева, Источног Сарајева, Подгорице, Бања Луке, Требиња, Скопља и Љубљане.

Када је реч о спортским такмичењима, представници Машинског факултета у мушкој конкуренцији надметали су се у рукомету, одбојци и кошарци. Рукометаши „Машинца“ савладали су тим Машинског факултета из Ниша са 14:8 и пласирали се у полуфинале. Полуфинална утакмица очекује и одбојкаши тим МФ, који је у четврфиналном мечу победио тим МФ из Подгорице резултатом 2:0. Кошаркаши се на жалост нису пласирали у даље такмичење. На самом старту такмичења заустављена је и женска одбојкашка екипа МФ.

Другог дана Машинијаде студенте МФ очекују такмичења у знању из математике 2, механике флуида и отпорности материјала. На програму су и спортска такмичења. Мушки фудбалски тим игра у четвтфиналу против колега из Мостара, док женски фудбалски тим игра против екипе МФ из Краљева. Кошаркашице очекује полуфинална утакмица са колегиницама из Крагујевца, а одбојкаше полуфинални меч против тима МФ из Краљева.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.