Тимски дух и посвећеност- пут ка успеху!

Студенти Машинског факултета у Београду, из године у годину, бележе запажене резултате на такмичењима у знању која се организују на традиционалној манифестацији студената машинства– Машинијади. О томе најбоље говоре освојено прво или друго место у генералном пласману овог такмичења. Иза тог успеха стоји тим младих професора и асистената који сваке године припремају тим „Машинца“ за такмичење из математике 1 и 2, механике, отпорности материјала, механике флуида, термодинамике и машинских елемената.

Доцент др Александар Пејчев са Катедре за математику је уверен да ће студенти и на овогодишњој Машинијади постићи одличне резултате и то у свим научним дисциплинама. То није нереално очекивање, јер је реч о најбољим студентима Машинског факултета, нагласио др Пејчев. Према његовим речима Машинијада је добра прилика за факултете да виде на ком нивоу знања се налазе и којим вештинама владају њихови најбољи студенти.

Машинијада је све популарнија међу студентима, а број пријављених такмичара из године у годину расте. Припреме почињу у другом семестру, а интензивирају се месец дана уочи такмичења. Такмичарски тим се формира тек након више елиминационих тестова, кад се и бирају  најбољи међу најбољима.

У професорском тиму, поред др Пејчева, су и проф. др Александар Обрадовић, проф. др Милан Гојак и асистенти др Ана Петровић, Александар Димић, Милан Раковић и Рада Мутавџић. Свесни смо да је успех наших студената на Машинијади једна битна презентација Машинског факултета и зато припремама за такмичење прилазимо веома одговорно и посвећено, нагласио је на крају др Пејчев.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.