Други дан Машинијаде 2018:  Три залатне медаље за Машинац!

Другог дана Машинијаде студенти Машинског факултета освојили су три златне медаље на такмичењу у знању. Лука Миличић и Богдан Куљанин освојили су прво место из математике 2,    Марија Башић и Игор  Радојчић из термодинамике, а Милена Радовановић  и Радован Ђуровић из машинских елемената.

Када је реч о спортским такмичењима женска фудбалска селекција Машинца пласирала се у финале такмичења након што је у полуфиналу савладала екипу из Краљева са 3:0.  Успешне су биле и кошаркашице које су такође обезбедиле финале победом од 35:18 над женском селекцијом из Крагујевца. На жалост, мушки одбојкашки тим није успео да се пласира у финале такмичења пошто је у полуфиналу изгубио од  екипе из Краљева . Фудбалери Машинца такође нису имали успеха. Они су у четврфиналу заустављени од екипе из Мостара.

Такмичења у знању и спорту настављају се и данас. Екипу Машинца, која се такмичи у научним дисциплинама очекује такмичење из механике и механике флуида, док ће се спортска репрезентација МФ надметати у фудбалу у женској селекцији и рукомету у обе селекције. Женски фудбалски тим се у финалу састаје са екипом из Бања Луке,  рукометашице ће одмерити снаге са колегиницама из Новог Сада, а рукометаши играју меч против екипе из Крагујевца.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.