Студенти из Темишвара у посети МФ

Машински факултет у Београду, угостио је почетком новембра, студенте и професоре Машинског факултета Унивезитета Политехника из Темишвара. Ова посета реализована је у оквиру међународног програма размене студената и наставника ERASMUS+, а делегацију из Румуније, у којој је било 15-оро студената треће и четврте године студија на Одсеку за топлотне системе и опреме, предводили су проф. др Дореин Лелеа и још тоје наставника МФ у Темишвару.

Госте из Румуније поздравио је продекан за међународну научну сарадњу МФ у Београду, проф. др Ненад Зрнић. Након добродошлице, студенти су обишли Лабораторију за обуку енергетских менаџера, где су им доц. Ђ. Чантрак, асист. Н. Јанковић и сар. Т. Симоновић, детаљно  приказали рад пумпног и котловског постројења. Осим тога посетили су и  Лабораторију за процесну технику, где их је поздравио проф. Д. Радић, а затим су, у пратњи проф. С. Генића и асист. М. Ивошевића обишли и ТО Церак, као једну од већих  топлана у Београду.

Машински факултет у Београду и МФ из Темишвара имају 20-годишњу успешну сарадњу, која се, поред студијских посета студената и наставника, одвија и кроз заједнички научни и истраживачки рад. Гости из Румуније оценили су посету МФ  одличном, а студенти су, према речима њихових професора, посебно задовољни срдачним пријемом, као и добром организацијом и садржеајем посете.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.