Представљамо:Спортско удружење студената МФ – Машинац

Следећи дугу традицију студентског спорта у Србији, Машински факултет у Београду велику пажњу посвећује спорту, као важном делу процеса образовања кроз који се развијају пре свега социјалне вештине –тимски рад, комуникација и такмичарски дух.

На Факултету од 2003. годинe постоји Спортско удружење студената Машинског факултета – Машинац, које за студенте организује бесплатне тренинге фудбала, одбојке, кошарке, рукомета и других спортова за које постоји интересовање. Спортисти „Машинца“ учествују на свим спортским такмичењима које организује Универзитски спортски савез Београда, али и на машинијадама и универзијадама.

На такмичењима у оквиру Универзитетске лиге, студенти МФ су током пртекле сезоне постигли веома запажене резултате и у женској и у мушкој конкуренцији. Посебно је била успешна мушка одбојкашка екипа, која је, ове године, трећи пут за редом понела титулу првака. Истом титулом се могу похалити и рукометаши „Машинца“, који су такмичарску сезону, такође, завршили окићени златом. Мушка кошаркашка екипа сезону је завршила на трећем месту, док је фудбалски тим, на жалост, заустављен у четврт финалу, освојивши  пето место. Када је реч о женској селекцији, кошаркашице „Машинца“ заузеле су високо друго место, док су одбојкашице и фудбалерке заустављене у осмини финала такмичења.

Председник Спортског удружења студената МФ, Љубомир Симеуновић, посебно истиче успех спортиста “Машинца” на овогодишњој Машинијади у Будви, где су у конкуренцији 12 факултета са простора бивше СФРЈ, освојили прво место у генералном пласману за спорт.

У женској конкуренцији најуспешније су биле кошаркашице, фудбалерке, рукометашице и шахисткиње које су освојиле прво место. Стонотенисерке су се избориле за треће место, док су одбојкашице заузеле четврто место. Кад је реч о такмичењима у мушкој конуренцији, наш саговорник напомиње да су готово сви мушки тимови на Машинијади били у ослабљеном саставу, али да то није битно утицало на генерални пласман МФ. Најсупешнији су били фудбалери који су после низа година доспели у сам врх такмичења, освојивши прво место. Рукометаши, шахисти и стонотенисери су били пети, одбојкаши су се изборили за шесто, а кошаркаши за осмо место.

Једно је сигурно, чланови Спортског удружења “Машинац” су једна здрава екипа која у великој мери доприноси развоју спорта на факултету, чиме подстиче и нове студенте да се баве спортом. На почетку сваке школске године деле флајере о удружењу, као и позив студентима, посебно бруцошима, да се пријаве за неки од спортова. Основни извор и финансијска подршка Спортског удружења студената МФ – „Машинац“ је Машински факултет.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.