Дани подршке бруцошима од 30. октобра до 03. новембра

Универзитет у Београду – Центар за развој каријере и саветовање студената и Центар за студенте са хендикепом организују „Дане подршке бруцошима“ у периоду од 30.10. до 3.11.2017. године. Циљ програма је подршка студентима прве године у сналажењу на факултету, са новим обавезама, у новој улози, у новом граду.

Почетак студирања се може схватити као почетак нове животне фазе, а свака новина, свака промена са собом носи различите доживљаље, емоције, забаву, али и изазове. Промена, такође, захтева прилагођавање. Треба се прилагодити на нови стил наставе, начин учења и предавања, нове обавезе, ново друштво. Слобода је већа, али је већа и одговорност.

Због свега набројаног, Универзитет у Београду осмислио је програм „Дани подршке бруцошима“ који има за циљ да кроз различита предавања, радионице и инфо-сесије окупи студенте прве године, пожели им добродошлицу, информише их, помогне им у сналажењу и упозна са системима подршке које могу користити током студија на Универзитету у Београду. Позивамо све заинтересоване да прочитају програме детаљније, изаберу садржај који им је занимљив, пријаве своје присуство и дођу да се упознају, друже, науче нешто ново и сазнају за која питања и где могу потражити помоћ током студија.

Пријава
Пријављивање за учешће је обавезно и врши се попуњавањем формулара: https://goo.gl/forms/OIGOmoZCa5yMvQ6z2. Потребно је означити предавања и радионице на којима се пријављује присуство, јер је број места ограничен. Могуће је пријавити се за више тема, а рок за пријављивање је 26. октобар 2017. у поноћ за радионице и предавања које се одржавају у понедељак и уторак. Пријављени ће о статусу пријаве и свим потребним детаљима у вези са учешћем бити обавештени путем електронске поште 28. октобра. 2017.

Рок за пријаву за остатак програма (среду, четвртак и петак) је продужен до понедељка 30. октобра 2017, а мејл потврде, студенти ће добити 31. октобра. 2017.

Теме радионица – Распоред програма

• На предавању „О психолошком саветовању“учесници ће имати прилике да чују више о томе како психолошко саветовање може да помогне, који су митови и реалности о саветовању и у којим ситуацијама је корисно обратити се психологу током студија.

• Радионица „Упознај своје потенцијале“ ће подразумевати самопроцену способности, вештина, интересовања и боље упознање својих капацитета који се могу искористити у личном и професионалном развоју. Биће одржана заједно са предавањем „Како развијати самопоуздање“ које ће посебно значити онима који повремено осете несигурност која их омета у постизању циљева, комуникацији са другима или неким другим околностима, али и онима који желе да раде на себи и одрже своје самопоуздање.

• На радионици „Учи лако – сазнај како“ биће речи о различитим стиловима учења, методама и техникама које су значајне за лакше и брже учење и памћење, мотивацији и организацији процеса учења.

• Радиница „Планирање и организација времена“ помоћи ће бруцошима да се боље планирају своје време, служе се различитим техникама организације и издвоје приоритете, како би искористили свој максимум током студија.

• На предавању „Како написати семинарски рад“ биће речи о правилима академског писања, проналажењу и цитирању литературе, као и о значају добре припреме.

• Радионица „Презентационе вештине – усмени испит као јавни наступ“ је одлична прилика за оне који имају трему при причању пред публиком – учесници ће моћи да чују више о јавном наступу, припремању и реализацији презентација и савете за што бољу припрему за усмени испит.

• Радионица „Борба са страхом, тремом и стресом“ може помоћи учесницима да развију здраве начине суочавања са стресним ситуацијама.

• Радионица „Лакше ћемо заједно – тимски рад“ пружиће информације о функционисању тимова, савете о томе како да се одаберу адекватане групе за учење или писање предиспитних обавеза и како да што ефикасније реше неминовне конфликте у групним процесима.

• Предавање „Студентски живот за почетнике“ може бити од помоћи свима, посебно онима који нису из Београда пружањем информација о сналажењу у новом граду, саобраћају, културним дешавањима… Биће речи и о студентским картицама, попустима, ваннаставним активностима…

Програм Центра за студенте са хендикепом

У четвртак и петак, 02. и 03. новембра 2017. у периоду од 13 до 15 часова студенти прве године са хендикепом и остали заинтересовани ће имати прилике да присуствују Састанцима добродошлице на студије Универзитета у Београду у Центру за студенте са хендикепом. Циљ састанака је упознавање и разговор о студирању, о постојећим системима подршке, могућим изазовима у академском окружењу, могућностима за добијање стипендија и начинима остваривања и заштите права студената. Просторије Универзитетског Центра за студенте са хендикепом налазе се у сутерену Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“, на адреси Булевар краља Александра 71 – улаз са паркинга Библиотеке.

Пријављивање присуства састанцима је обавезно, због организације просторије, и врши се путем мејла ucsh@rect.bg.ac.rs или телефона 011 337 0686. Рок за пријаве је 27. октобар. За особе које се отежано крећу биће обезбеђен превоз до места одржавања састанка.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.