Дан енергије Србија 2017

У оквиру Европске недеље одрживог енергетског развоја Друштво термичара Србије и Енергопројект Ентел а.д. традиционално организују Дан енергије – Србија (ДЕС 2017). Скуп, чији је циљ да прикаже могућности Србије за одрживо снабдевање енергијом, биће одржан у понедељак 19. јуна 2017. године пословној згради Енергопројекта, Булевар Михаила Пупина 12.

Европска недеља одрживог развоја је иницирана од стране Европске Комисије још 2005. Године и представља најбитнији догађај у оквиру Кампање за енергетски одрживу Европу (Sustainable Energy Europe Campaign). Европска недеља одрживог развоја 2017 (EUSEW 2017) је посвећена одрживом снабдевању енергијом за све грађане Европе. У периоду од 19. до 25. јуна 2017 године биће организован врло велики број догађаја у свим деловима Европе. Организовање Дана енергије у Србији прилика је да се кроз сопствена и искуства земаља ЕУ сагледају стање, али  и могућности за спровођење европске регулативе у  области одрживог снабдевања енергијом у РС.

У оквиру манифестације биће додељена и награда Друштва термичара Србије за најбољи мастер рад из области одрживог обезбеђивања енергије који је одбрањен у периоду од 01.05.2016. до 01.05.2017. године на универзитетима у Србији.

(Извор: Машински факултет)

поделите...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Bookmark the permalink.

Comments are closed.