Машински факултет угостио представнике компаније Yotta Volt

Машински факултет у Београду посетили су представници бугарске компаније Yotta Volt, овлашћеног дистрибутера водећих светских произвођача хардверских и софтверских решења за испитивањa и мерењa у инжењерским пројектима, као и наставних средстава за симулацију реалних процеса у машинском инжењерству.

Представнике компаније, Томаша Романа, регионалног менаџера продаје за средњу и југоисточну Европу и Бојана Јокановића, локалног менаџера продаје за Србију, примио је продекан за финансије Машинског факултета, проф. др Александар Грбовић. Састанку је присуствовао и председник Савета Машинског факултета, проф. др Драган Милковић.

Проф. Грбовић је госте упознао са структуром  образовног и научно-истраживачког рада на Машинском факултету и представио наставне и истраживачке потенцијале факултета, након чега су представници Yotta Volt кратко представили компанију, њен портфолио, као и развојне планове у Србији и изразили интересовање за успостављање сарадње са Машинским факултетом.

Компанија Yotta Volt, са седиштем у Софији, присутна је у 87 земаља у Европи, Блиском истоку и Африци. У Србији послује од 2018. године. Међу софтверским фирмама које заступа на овим тржиштима су: NI, Cadence, OPAL-RT, Chroma ATE, Gantner Instruments, Quanser, TecQuipment, TMYTEK, Libelium, Ettus Research, Digilent и Ametek CTS.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.