Летња школа о аналитичким алатима за контролу контaминената у меду и другим пчелињим производима

Прва BeSafeBeeHoney летња школа одржаће се од 16. до 18. септембра 2024. године на Машинском факултету у Београду, под окриљем међународне COST акције CA22105. Катедра за пољопривредно машинство и Иновациони центар машинског факултета су координатори овог догађаја. Поједине практичне активности ће бити организоване у сарадњи са Пољопривредним факултетом у Београду.

Вишедневни тренинзи и обуке допринеће стварању и преносу кључних знања о процедурама процене ризика у ланцу вредности меда. Полазници ће стећи знања и практичне вештине у аналитичким алатима за одређивање контаминаната у комплексним матрицама, од техника припреме узорака до стратегија детекције.

Као резултат се очекује да ће ово подстаћи развој ове области и промовисати идеју интердисциплинарног истраживања у контексту производње меда и производа од меда, њихових нутритивних и лековитих својстава у корелацији са главним претњама са којима се суочавају пчелиње колоније, као и оним са којима би се могле суочити у блиској будућности, заједно са утицајем који те ситуације могу имати на агро-системе.

Церемонија отварања летње школе биће одржана 16. септембра у  09:00 часова, у сали 211 (претходи јој регистрација учесника).

Тренинзи и радионице предвиђени летњом школом дешаваће се у учионицама 513 и 514.

Сви заинтересовани студенти се могу пријавити попуњавањем ON-LINE formulara

Катедра за пољопривредно машинство се у оквиру свог деловања успешно бави примењеним машинством у пчеларству и пчеларској производњи. Докторанд Немања Јовановић, мастер инж.маш., одржаће први тренинг на тему „Дигитализација кошница и постављање мерне опреме која прати загађиваче које пчеле уносе у кошницу“, чиме започиње летња школа.

Преузми АГЕНДУ овог догађаја у PDF формату

Bookmark the permalink.

Comments are closed.