EU TalentOn 2024 – Рок за пријаву до 7. јула 2024.г.

Академски конзорцијум – Град науке Катовице и Европска комисија позивају младе научнике, студенте и докторанде свих европских универзитета и институција да учествују на такмичењу Европске уније TalentOn 2024 за истраживаче у раној каријери.

EU TalentOn 2024 је такмичење за младе научнике (21-35 година) из европских земаља и земаља повезаних са програмом Horizon Europe. Идеја је да подстакне младе, бистре умове да предложе нова, креативна решења за најхитније светске проблеме.

Учесници ће радити у групама на креирању предлога у једној од 5 научних области које одговарају 5 мисија ЕУ у Horizon Europe (прилагођавање климатским променама, превенција и нега рака, обнављање нашег океана и воде, 100 климатски неутралних и паметних градова, Споразум о земљишту за Европу).

Победници ће добити новчане награде у вредности од 75000 евра.

Такмичење финансира Европска унија и биће водећи догађај у склопу прославе Европског града науке Катовице 2024. Такмичење ће се одржати од 9. до 14. септембра 2024. у Катовицама. Трошкове везане за превоз, смештај и исхрану сносиће Европска комисија.

Рок за пријаву је 7. јул 2024. Године, а  детаљне информације и образац пријаве можете пронаћи на линку: https://eutalenton2024.eu/.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.