Промоција у нова звања – промоција науке и стручности Машинског факултета

Свечаним уручењем решења о унапређењу у академска звања, Машински факултет постао је богатији за осам редовних, осам ванредних професора и пет доцената. На тај начин настављена је вишедеценијска традиција факултета у којој су наука, иновације и стручност императив.

У звање редовних професора промовисани су др Нина Анђелић, др Иван Аранђеловић, др Бранисав Живковић, др Иван Костић, др Петар Лукић, др Мирко Павишић, др Бранислав Ракићевић и др Невена Стевановић. У ванредне професоре унапређени су др Милан Ристановић, др Божица Бојовић, др Милан Гојак, др Александар Грбовић, др Томислав Стојић, др Саша Живановић, др Живана Јаковљевић и др Зорица Вељковић. Звање доцента добили су др Марко Обрадовић, др Горан Воротовић, др Ивана Тодић, др Емил Вег и др Никола Славковић.

Избор у нова звања је најбоље признање и потврда вашег успеха на професионалном плану, рекао је декан Машинског факултета проф. др Радивоје Митровић и изразио очекивање да ће нова генерација професора значајно напред померити лествицу успеха коју су поставили њихови претходници.

Према његовим речима, ситуација у науци и образовању се драстично мења и ове области се све више доживљавају као посао, а не питање просвећености једног народа. Зато, нагласио је, поред стручних морамо да стичемо и неке педагошке компетенције, а поред формалног морамо да развијамо и тзв. неформално, па и лично образовање.

У тренутку када се број радова и техничких решења, патената и других стваралачких домета у области машинског инжењерства стално повећава, а критеријуми пооштравају, морамо посебно да водимо рачуна о квалитету нашег наставног и истраживачког рада, да оно што је лоша пракса елиминишемо, а оно што је добра традиција унапређујемо, нагласио је професор Митровић.

Свечаном уручењу именовања у нова академска звања присуствовали су продекан за наставу, проф. др Љубодраг Тановић, продекан за научно-истраживачку делатност, проф. др Слободан Ступар, продекан за међународну сарадњу, проф. др Ненад Зрнић, као и остале колеге и сарадници.

(Извор: Машински Факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.