Посета делегације компаније HUAWEI и чланова амбасаде НР Кине у Републици Србији

Крајем децембра Машински факултет у Београду је посетила делегација компаније Huawei, заједно са члановима амбасаде Народне Републике Кине у Републици Србији.

Представници компаније Huawei су били господин Nie Xinsuo , Solution Director of Enterprise Business и господин Daniel Cheng, Director of Serbia Solution Sales Department. Састанку су присуствовали и чланови амбасаде Народне Републике Кине у Републици Србији господин Hu ZhiYu, први секретар амбасаде за науку и технологију, политичко одељење и господин Li Rui, други секретар политичког одељења амбасаде.

Госте су примили декан факултета проф. др Владимир Поповић, продекан за наставу проф. др Марко Милош и др Драган Стаменковић, доцент.

Током разговора било је речи о могућностима сарадње у многим областима. На предлог гостију, почетна сарадња би се заснивала на заједничким истраживачко-развојним пројектима у области аутономне вожње, испитивању аутономних возила за потребе одобрења пробних вожњи и помоћи у прилагођавању националним прописима који се односе на аутономна возила. Сачињен је предлог Оквирног споразума о научној и пословно-техничкој сарадњи.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.