Акција добровољног давања крви на Машинцу – 07. новембар, од 10 до 16 часова

Савез студената Машинског факултета (ССМФ) у сарадњи са управом факултета, студентским тимом Беоавиа и Институтом за трансфузију крви традиционално организује хуманитарну акцију добровољног давања крви која се већ дуги низ година активно одржава на нашем факултету.

ССМФ  позива студенте и запослене да узму учешће у овој акцији, која ће бити организована у уторак 7. новембра 2023. године. Сви заинтересовани моћи ће да дају крв у читаоници Машинског факултета у периоду од 10 до 16 часова.

„Машински факултет је прошле године донирао највећи број јединица крви и за такав резултат биће награђен плакетом  Института за трансфузију Републике Србије, не само за исказану хуманост у добровољном давању, него и за ширење свести о значају добровољног давалаштва међу студентском популацијом“, каже студент продекан Машинског факултета, Алекса Остојић.

Прошлогодишњу акцију добровољног давалаштва су заједничким снагама организовали управа факултета и Савез студената Машинског факултета, а ове године су се у акцију укључили и други појединци и организације. „Позивамо све колеге машинце на хуманост и јединство и да још једном покажемо да смо најухуманији факултет на Универзитету у Београду“, поручио је Алекса Остојић.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.