Награде најбољим студентима

Поводом Дана Машинског факултета приређен је свечани пријем за најбоље студенте у школској 2022/2023. години. За постигнуте резултате на основним и мастер студијама и просечну оцену изнад 9.50, похвале и пригодне награде добило је 98 студената.

Најбољи међу најбољима су: студент генерације Душан Божић, мастер инжењер машинства – аутоматско управљање, са просечном оценом 9,96 на основним академским студијама и оценом 10,00 на мастер академским студијама. Душан је уједно и један од најбољих академаца на мастер академским студијама, а ову титулу заслужиле су и његове колеге Ђорђе Илић и Данијела Срећковић са Модула за термотехнику са просечном оценом  10,00, као и Богдан Стефановић са Модула за аутоматско управљање, такође са просечном оценом 10,00.  Најбољи студент на основним академским студијама је Немања Дивинић, с просечном оценом 9,93.

Поред похвала за постигнут успех на студијама, ови млади талентовани студенти награђени су и посебном наградом, која им је додељена у суботу, 28. октобра на Свечаној академији поводом  Дана факултета.

Председник Савета Машинског факултета, проф. др Драган Милковић је честитао студентима на оствареним резултатима током претходне школске године, уз жеље да буду успешни и у наставку студија.

„Веома смо поносни на ваш рад и ваше резултате и желим  вам  да наставите у истом ритму и са истом енергијом и да се догодине поново видимо истим поводом“, поручио је проф. Милковић.

Честитке студентима упутио је и декан Машинског факултета, проф. др Владимир Поповић. „Ви сте главни резултат нашег рада, наш капитал и залог за будућност. Без вас, све оно што радимо не би имало никаквог смисла, посебно када је реч о науци и сарадњи с привредом, што представља надоградњу у раду са студентима“, истакао је проф. Поповић.

Напомињући да је критеријум за награђивање од пре неколико година подигнут са 9.00 на 9.50 и више, он је награђеним студентима поручио да треба да буду поносни на своје резултате, иако, можда, у овом тренутку нису ни свесни због чега је та награда важна. „ Живот ће вас убрзо уверити у значај ових награда, јер сам сигуран да и ће послодавци код којих будете радили умети да цене вашу посвећеност и успех током студија“, рекао је декан Машинског факулета.

Констатујући да је време у коме живимо време инжењерства и да за машинско инжењерство одавно није била повољнија клима него што је сада, проф. Поповић је поручио студентима да су одобарали право занимање и прави факултет који ће им дати потребна знања и научити посебном начину размишљања, што је од велике важности за њихову будућу професионалну каријеру.  „Зато наставите да радите и да се трудите као и до сада, јер сам уверен да се сваки рад у животу врати и да свако дође на своје место, без обзира колико нам се у неком тренутку чинило да то и није баш у складу с нашим очекивањима“, закључио је декан Машинског факулета.

Сличну поруку студентима је упутио и продекан за наставу, проф. др Марко Милош, који је младе академце подсетио да су већ самим тим што су уписали студије машинства и постали део тима Машинског факултета постигли велики успех.

„Награда коју данас примате је један од корака који воде ка финалном циљу – дипломи мастер инжењера машинства, до којег су неки од вас већ стигли. Зато бих свима вама поручио да без обзира на то како свако од нас доживљава време у коме живимо, када је реч о послу и професији коју сте изабрали, ово је заиста један добар тренутак, што потврђују и анализе кретања на тржишту и међу компанијама које запошљавају машинске инжењере. Уверен сам да они који су већ завршили немају никаквих проблема да нађу посао, а за све вас који већ сада успешно корачате ка циљу и дипломи Машинског факултета, то треба да буде пострек да што пре завршите студије“, истакао је проф. Марко Милош, а затим је студентима уручио признања.

Свечаној седници Савета посвећеној најбољим студентима, присуствовали су и продекан за научно-истраживачку делатност, проф. др Драгослава Стојиљковић, продекан за међународну сарадњу и докторске студије, проф. др Маја Тодоровић, продекан за финансије, проф. др Александар Грбовић, секретар Факултета Весна Симић, шеф Службе за студентска питања, др Драгољуб Бекрић, секретар продекана за наставу Снежана Голубовић Радосављевић, као и професори награђених студената.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.