Панел: Образовање производних инжењера за Индустрију 4.0 у Србији – 26. октобар 2023.г

“Образовање производних инжењера за Индустрију 4.0 у Србији”, централна је тема панела о новом дигиталном концепту индустрије, који ће бити одржан у четвртак, 26. октобра 2023. године Научно технолошком парку у Новом Саду, са почетком у 11 часова.

Овај, 40. по реду, скуп посвећен Индустрији 4.0 одржава се у оквиру 39. Саветовања производног машинства Србије, а организатори су Машински факултет у Београду и департмани за производно и индустријско инжењерство Факултета техничких наука у Новом Саду.

У оквиру централне теме скупа,  учесници ће анализирати тренутно стање и развој производног машинства у контексту Индустрије 4.0 у нашој земљи и свету. Дискутоваће и на тему Индустрија 5.0, која се такође темељи на повезивању свих система унутар производног процеса, али с фокусом на радника који је у центру дигиталне трансформације, а биће представљени и примери добре праксе примене елемената Индустрије 4.0 у домаћим компанијама.

Нове технологије и значај њиховог увођења у производне процесе су у фокусу предстојећег 39. Саветовања производног машинства, које 26. и 27. октобра у Новом Саду организује Заједница производног машинства Србије. На овом научно-стручном скупу, који афирмише циљеве и значај производног машинства у ревитализацији српске привреде и друштва у целини, већина тема ће бити везана за Четврту индустријску револуцију и глобализацију у организацији производње и трансферу технологија.

Детаљан програм програм, као и начин пријављивања за учешће на овим скуповима, можете погледати ОВДЕ.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.