Airbus Sloshing Rocket Workshop 2023 стиже у Београд!

Машински факултет у Београду биће домаћин финалне рунде престижног међународног такмичења у производњи ракета једрилица  „Airbus Sloshing Rocket Workshop 2023“. Такмичење ће бити одржано од 6. до 12. августа, а организатор је прошлогодишњи победник – Студентски тим Беоавиа.

Млади инжењери угостиће тимове из Хрватске, Италије и Румуније који су се пласирали у само финале овог такмичења. Задатак такмичара је да током пет дана на Машинском факултету направе ракету користећи што ефикаснију слошинг технологију.

Финале ће се одржати на спортском аеродрому Ечка надомак Зрењанина где ће тимови имати прилику да демонстрирају своје иновативане дизајне и технолошка достигнућа у овој области ваздухопловства.

Покровитељи овог петодневног такмичења су компанија Ербас, водећи европски произвођач путничких авиона и Европско удружење студената ваздухопловства Евроавиа.

Студентски тим Беоавиа је у протеклим сезонама остварио бројна  достигнућа када је реч о ракетној технологији, али је највећи успех забележио управо на прошлогодишњем Airbus Sloshing Rocket Workshop-у, у шпанском граду Тераса, где су освојили прво место.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.