Стручна посета производном погону компаније Coca-Cola HBC у Београду

Студенти мастер академских студија на модулу Пољопривредно прехрамбено машинство и њихове млађе колеге са основних академских студија који похађају изборне курсеве при Катедри за пољопривредно машинство Машинског факултета у Београду посетили су производне погоне компаније Coca-Cola HBC Србија у Београду. Посету је организовао и водио др Иван Златановић, ванредни професор Катедре за пољопривредно машинство.

Госте са Машинског факултета је поздравила и пожелала им добродошлицу менаџер фабрике, госпођа Наташа Јањић са својим тимом, а затим их упознала са највећим произвођачем у индустрији пића у свету. Студентима су се обратили и колеге машински инжењери, запослени у фабрици на разним одговорним позицијама, од менаџмента до службе одржавања. Једночасовна презентација у атрактивном open-space амбијенту завршила се питањима студената и одговорима њихових старијих колега домаћина.

Млади академци су затим у пратњи домаћина и уз поштовање свих мера заштите на раду и санитарних прописа компаније, обишли производне линије за сокове популарних брендова газираних пића Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Fanta, Schweppes и Sprite, као и негазираних пића NeXt, Next Joy, Next limunade, Fuzetea, Romerquelle и енергетских пића Monster и Ultra.

Coca-Cola HBC Србија и Црна Гора део је Coca-Cola HBC групе, која послује на 29 тржишта и 3 континента, уз тржиште од 740 милиона потрошача. Coca-Cola HBC Србија чине три пунионице, географски распоређене у центру Србије, на истоку и на југу земље. Највећа пунионица налази се у Земуну, где је смештен и регионални Центар за сокове, а у овој пунионици је смештено 9 производних линија. На југу Србије, у општини Сурдулица, налази се пунионица Роса воде, Власинка, са 4 производне линије, на истоку Србије, у општини Кучево, дом је пунионица Нересница, где се производи газирана вода Роса Хомоље, на укупно 2 производне линије. У компанији Coca-Cola HBC Србија запослено је више од 1.000 људи.

Током посете студентима је предочена и могућност обављања плаћене стручне праксе у компанији Coca-Cola HBC у више производних погона у Србији. Пријава на конкурс за ову праксу може се поднети путем QR кода (који се налази у углу фотографије). Пракса може бити интересантна свим студентима завршних година студија Машинског факултета који су заинтересовани да своју каријеру започну у овако великој светској корпорацији. За више информација студенти могу да се обрате и  проф. др Ивану Златановићу.

Мастер модул Пољопривредно прехрамбено машинство посвећен је обуци студената у области производње и прераде хране и има за циљ да им пружи знања и вештине потребне за успех у индустрији хране и пића. У наредном периоду планиране су посете и осталим производним погонима ове компаније у Србији, као и компанији Бамби из Пожаревца која се налази у систему Coca-Cola HBC Србија.

 

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.