Стручна посета комапнији Југоимпорт СДПР

Више од тридесет студената основних академских студија Машинског факултета у Београду који слушају неки од изборних предмета Катедрe за системе наоружања недавно је, у организацији компаније Југоимпорт СДПР, посетило Сталну изложбу наоружања и војне опреме у Никинцима.

Будуће машинске инжењере су поздравили и пожелели им добродошлицу представници компаније Југоимпорт Александар Стојановић, Татјана Кисић и Маријана Бајин, који су учествовали у реализацији и припреми ове стручне екскурзије.

Посета је започета садржајном презентацијом која је обухватила преглед целокупне делатности предузећа, стратегију којом се приступа истраживању и развоју у овој компанији, као и приказ најновијих сложених борбених система које Југоимпорт успешно развија и производи. Студенти су показали велико интересовање и добили одговоре на бројна питања која се односе на истраживање, развој, производњу и испитивање наоружања и војне опреме.

У другом делу посете, студенти су имали јединствену прилику да на једном месту сагледају практично целокупне потенцијале домаће одбрамбене индустрије. Кроз изузетно добро организовано и интерактивно вођење, млади академци су стекли увид у најновије производе у домену класичног и ракетног наоружања, борбених возила, свих типова муниције, заштитних средстава и остале опреме.

Југоимпорт СДПР и Катедра за системе наоружања имају вишегодишњу успешну сарадњу која се између осталог огледа и у стручним посетама студената које значајно доприносе њиховом образовању путем стицања практичних знања. Основне делатности Југоимпорт СДПР су спољнотговински промет, развој и производња наоружања и војне опреме. Компанија је интегратор целокупне одбрамбене индустрије Србије и током своје дуге пословне историје стекла је завидну репутацију на светском тржишту.

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.