Проф. др Радивоје Митровић изабран за професора емеритуса

Сенат Универзитета у Београду, на седници одржаној у среду, 24. маја изабрао је четири професора емеритуса за школску 2022/23. годину. Међу њима је и проф. др Радивоје Митровић са Машинског факултета у Београду.

 

Почасно звање “професор емеритус” се додељује пензионисаним наставницима Универзитета који су се истакли својим научним, стручним и педагошким радом, стекли међународну репутацију и на тај начин допринели, не само развоју и угледу матичног факултета и универзитета, него и развоју научног и наставног подмлатка.

Поред проф. Митровића за професоре емеритусе у шк. 2022/23. години, изабрани су и проф. др Иван Ковачевић са Филозофског факултета, проф. др Синиша Врећица, са Математичког факултета и проф. др Љиљана Мојовић, са Технолошко-металуршког факултета.

Број професора који своју академску каријеру заокруже звањем “професор емеритус”, није велики. На Београдском универзитету, који важи за највећи у региону, има их укупно 53. Када је реч о Машинском факултету, звање “професора емеритуса”, поред проф. Митовића, имају и проф. др Мирољуб Аџић, изабран 2010. године, проф. др Милосав Огњановић, изабран 2017. године и проф. др Александар Седмак, изабран 2021. године.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.