CESAER Student Challenge 2023 – Позив за међународно студентско такмичење

CESAER – академско удружење водећих европских универзитета науке и технологије објавило је позив за за међународно студентско такмичење CESAER Student Challenge 2023  а централна тема је “Допринос универзитета науке и технологије одрживом развоју”. Учешћем на CESAER Student Challenge 2023, студентским тимовима се пружа прилика да покажу иновативна технолошка решења која на одржив начин одговарају на актуелне локалне и глобалне изазове.

Академско удружење CESAER окупља 58 водећих европских универзитета, међу којима је и Универзитет у Бегораду, а њихова заједничка мисија је  јачање високог образовања и боље позиционирање истраживања и иновација, уз снажан нагласак на значај одрживости и еколошког, економског и друштвеног доприноса академског знања и истраживања.

Од студентских тимова очекује се да представе потпуно нову идеју која на одржив начин одговара на локалне и глобалне изазове. Најбољи тим, на крају такмичења, освојиће награду од 20 хиљада евра!

Услови за пријаву су следећи:

  • Тим мора бити предвођен студентом основних, мастер или докторских студија, а не постоје ограничења у погледу броја чланова тима;
  • Идејно решење мора бити у јасној корелацији са једним или више Циљева одрживог развоја;
  • Мора постојати доказ о техничкој изводљивости научног концепта и примени у пракси (Proof of Concept), као и анализа циљних група корисника/купаца.

Пријаве треба да задовољавају три главна критеријума:

  1. Иновативност, што се односи на нови приступ решавању стварних проблема и Proof of Concept самог решења;
  2. Научна и технолошка изврсност, што се односи на изводљивост решења и интердисциплинарни приступ;
  3. Импакт и одрживост, што се односи на јасну корелацију са једним или више Циљева одрживог развоја и приказивање индикатора за праћење импакта.

Selekcija će se odvijati na sledeći način:

  1. Универзитет у Београду организоваће интерно такмичење за студентске тимове Универзитета у Београду, и то у периоду од 10. маја до 10. јуна 2023. године; тимови шаљу пријаву на мејл адресу: ctt@rect.bg.ac.rs, а она садржи pitch deck, односно презентацију решења, у којој се јасно види како решење одговара на три главна критеријума;
  2. У периоду од 19. јуна до 17. јула организоваће се припремне радионице и консултације (једном недељно) за тимове Универзитета у Београду, у оквиру којих ће се радити на припреми материјала за финалну пријаву;
  3. На основу залагања током радионица и припремљеног материјала, извршиће се селекција и одабрати један тим испред Универзитета у Београду, који ће послати финалну пријаву за CESAER Student Challenge 2023, најкасније до 31. јула.

Додатне информације доступне су на интернет страници: http://www.ctt.bg.ac.rs/vesti/nagrada-od-20-hiljada-evra-sjajna-prilika-za-studentske-timove/.

 

 

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.