Традиционална 62. Машинијада од 18. до 22. маја на Охриду

Машинијада је традиционална манифестација која окупља студенте машинства и технике из држава са  простора бивше СФРЈ.  Овогодишња, 62. по реду Машинијада биће одржана од 18. до 22. маја на Охриду, у Северној Македонији,  договорено је на састанку представника студентских организација факултета који ће учествовати у организацији овог догађаја.

Учешће на овогодишњој Машинијади потврдили су студенти машинских факултета из Београда, Новoг Сада, Ниша, Бања Луке, Источног Новог Сарајева, Скопља, Битоља, Загреба, Славонског Брода, Сплита, Ријеке, Љубљане и Марибора.  И ове године будући инжењери надметаће се у знању из предмета: Математика 1, Математика 2, Механика, Механика флуида, Термодинамика, Машински елементи и Отпорност материјала, а снаге ће одмерити и у спротским дисциплинама: фудбалу, кошарци, рукомету, одбојци, шаху и стоном тенису.

За факултете и студенте који се надмећу у научним и спортским такмичењима, Машинијада је прилика да своја знања и вештине представе јавности на најбољи могући начин. „Наш заједнички циљ је да овај догађај унапредимо и поново буде јединствен и препознатљив у региону“, каже Никола Јокић, студент продекан и председник Савеза студената Машинског факултета у Београду.

Репрезентацију Машинског факултета, као и ранијих година представљаће такмичари у знању и спортским дисциплинама.  Такмичаре у знању бирају асистенти који уједно и припремају изабране студенте за такмичења. Када је реч о спортском такмичењу у њему учествују студенти који су већ део неке од спортских екипа на факултету.

Детаљније информације о организацији овог такмичења можете видети на званичном инстаграм профилу Савеза студената Машинског факултета @ssmf.bg, као и на страници @masinijada2023

 

(Извор: Машински факултет)

Bookmark the permalink.

Comments are closed.