Делегација Машинског факултета у Абу Дабију: Дефинисани даљи кораци за успешну сарадњу с Калифа универзитетом

У сврху настављања раније започетих разговора о сарадњи (Београд, 2022.г.) са Калифа универзитетом из Абу Дабија (Уједињени Арапски Емирати), делегација Машинског факултета у којој су били декан проф.др Владимир Поповић, продекан за наставу проф. др Марко Милош и продекан за финансије проф. др Александар Грбовић, била је гост управе Калифа универзитета у Абу Дабију. Том приликом, наша делегација је посетила и Сајам наоружања и војне опреме IDEX 2023, који је највећа манифестација овог типа на свету.

Током боравка на Калифа универзитету делегација факултета је обишла више центара и лабораторија, између осталих: Research Center for Digital Supply Chain and Operations Management (DSOM) – Visualization and Immersive Reality Lab и Supply Chain and Logistics Lab, Khalifa University Center for Autonomous Robotic Systems (KUCARS) – Aerial Robotics Lab и Marine Robotic Lab, Advanced Research and Innovation Center (ARIC) – Additive Manufacturing Lab и ARIC Materials Lab, System-on-Chip Lab (SoCL), Center for Cyber-Physical Systems (C2PS) – Cyber Security Lab и Emirates ICT Innovation Center (EBTIC) и Aerospace Engineering Department – Wind Tunnel Lab.

(Калифа универзитет – Лабораторија за аутономна возила)

Кроз презентације руководилаца центара и лабораторија биле су представљене делатности и начини њиховог рада, са акцентом на могућностима заједничког рада на пројектима у будућности.

(Калифа универзитет – Аеротунел)

Завршни састанак је одржан са представницима управе Калифа универзитета, коју су између осталих, представљали: Prof. Lakmal Seneviratne (Director of Khalifa University Center for Autonomous Robotic Systems), Prof. Yahya Zweiri (Director of Advanced Research and Innovation Center and Associate Chair of the Aerospace Engineering Department) и Prof. Sean Swei (Director of Space Technology and Innovation Center). Том приликом су дефинисани наредни кораци у успостављању сарадње која би се одвијала у два правца: размена студената и рад на заједничким научним и развојним програмима.

IDEX 2023 – делегација факултета на штанду СДПР-а

(IDEX 2023 – делегација факултета на штанду СДПР-а) 

Приликом посете Сајму наоружања и војне опреме IDEX 2023 делегација факултета је посетила и штандове компанија Edge Group (UAE) и Halcon (UAE), које су спонзори школовања студената из Уједињених Арапских Емирата на Машинском факултету, као и штандове свих домаћих компанија које су биле учесници сајма.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.